Fóra › Ostatní › Soukromý: Kecaci leto 2022 › Odpověď na: Soukromý: Kecaci leto 2022
MirkaD
Ja sila na barbiny – panenky sem mela za zivot asi 3 a pak nekdy ve 4. Tride sem dostala pravou cindy od matela co na ni byla reklama v telce ze mela stetc a kreslila
Tu panenku nejstarsi si nepamatuju, nejaka hadrova s plastovou hlavou, ne moc velka. Pak sem mela ruzenku, to byla uz panenka takove te panenkovske velikosti a mela jakoby z vlny vlasy do dvou velkejch culiku a pak plastovou panenku lucku. Segra mela panaka petrika, to nam tatka dovezl z ruska. Nekdy do 2. tridy ne prevlikani panenek nezajimalo, pak byla valka na ukrauine a delali se sbirky pro valkou zmitamy deti a my sme se segrou obe nase panenky (s vlasama a ty z ruska, 4kusy) odnesli do sbernyho kontejneru pro valecny deti. Zustaly nam jen plysovi medvedi a nejaky drobnosti, timto se u nas prestaly panenky vyskytovat.
Pak na dalsi vanoce sme dostali ty barbiny a od falesne tety dcera mela taky a oni byly prachaty tak mela hromadu hader a taky meli babicku velice zrucnou, tak to poprve me napaslo ze by to slo prevlikat…
A tak sem zacala sit na barbi…
Moje babicka z vesnice se stavenim, prasatam, kozama, kralikama mela vzdy plnej kos zbytkovejch latek… a tak stacilo najit vhodnou latku, ustrihnout obdelnik, do obdelniku prelozenyho napul vystrihnout diru a pak takovym tim lemovacim stehem zasit po obvodu s dirou na ruce. Takto se daly tvorit mini saty a maxi saty. Pak zacala nama.delat v latkach a tak sme dostavaly uzasny vzorniky, chlipaty,leskly, jak na spolecensky saty… maxi saty se prevazovaly v pase at to nevypada jako pytel:D ale ty vzorniky byli maly, musely se sesit treba dva k sobe a pak se stavalo, ze to barbine bylo tesny a pri smaze nacpat to pres ramena praskaly svy 😀
Nedavno sem barbiny dala vsechny segre i s jejich truhlou plnou pokladu:D aneb jedny maxisaty sem mela fakt oblibeny:D a pak sme mozna dostali jeden nebo dva kousky od te „sestrenice“ tak to bylo!
Ja byla svym zpusobem opozdena, hrala sem si s barbinama asi do 5 tridy, ale ja proste ani nechtela novy hracky, me tech starych by bylo lito ze si s jima nehraju.
Tak sme do vady plne vody hazely plastovy zviratka a za nina barbiny jamo baywatch a pak tam hula mala plastova bila kocicka a tu kdyz sme zapomeli zachranit spolkl ji odpad a tatinek pak za desnyho brekotu musel rozkontovat odpad a kocicku zachranit:D