Fóra › Ostatní › Soukromý: Kecaci leto 2022 › Odpověď na: Soukromý: Kecaci leto 2022
Černejčaj,Odetta-no tak jak chcete děvčata
takže opět-ŠVADLENY NEČTĚTĚ!!!!DĚKUJI
tak jak Mirka jako malá vyráběla oblečky na panenky…
opět-šicí troj nepotřebujete…
to takhle jednou přišla kamarádka,jejíž maminka uměla šít s panenkou ve svetříčku,kabátku,košily a kalhotách-panenka byla růžová,gumová,rovné nožky,ruce,vásky gumové,jakože kudrnaté,
já měla stejnou panenku v jedněch šatech,stejně jako další panenky,každá jedny šaty,krom růžového mimina,který tím,že mělo velikost dítětě/miminka,tak mělo dupačky,svetry,kabátky,plínky,mimochodem s panenkama jsem si hrála hodně let,stejně jako s nádobíčkem…dýl než moje spolužačky…
no takže ta kamarádka s panenkou-já se mrkla na panenku a řekla si-boží-to chci taky,aby měla víc oblečků,ale moje mamka šít neuměla-jen jednou mi uháčkovala čepici na panenku-mimino
a pak vestičku na mončičáka pidi-mončičáka ve vestičce mám doted-sedí u knížek…
takže nic,ušiju si obleček sama!!!
vzala jsem látku-ze starého plátěného polštáře-a ted pozor-fáze-podobná jak fáze u psa-panenku jsem omotala látkou-látku jsem na ní obstříhala-panenka měla zdvižený ručičky,na nich jsem tu látku trochu obstřihla,ale místo zešívání látky-na šití a ruční práce jsem byla vždy lempl,tak místo zešívání rukávů k sobě jsem několika stehy zešila pod těma ručičkama k sobě tu látku,a zbytek kabátku bud dostal jedn knoflík,a nebo jsem ho převázala šnůrkou,ted už nevím…no a panenka měla v podstatě kimono-asi byla džudistka-vlastně jestli měla černý pásek tak i úspěšná džudistka…
no jedna spolužačka cvičila tento sport-tak asi inspirace….:D
tak-ted už víte jak jsem šila na panenky
a když budete hodný-tak vám napíšu,jak jsem si vyráběla panenku….
bez noh-ty už se mě šít nechtěly….to byla budoucí panenka vozíčkářka,ještě,že jsem jí nevyráběla vozíček….byl by bez koleček,ty by mě nebavilo dělat,a nebo by při mé stříhací schopnosti byly místo koleček čtverečky,takže by vozíček stejně nejezdil….:-()