Odpověď na: Soukromý: Kecaci leto 2022

Fóra Ostatní Soukromý: Kecaci leto 2022 Odpověď na: Soukromý: Kecaci leto 2022

Odetta

PetraK
    A co máš s kotníkem? To jsem nějak nezachytila.

Maya
    Taky nevypadá špatně, ale ten můj je asi prostornější. Což je na ven super, ale potřebuju ještě malý na doma. Dogfitness dělají ještě dvoukomorovou verzi, tak možná nakonec skončím u ní, no.

MirkaD
    Zastavovací povel je taky užitečný, to je pravda, a Petře by se to s dámičkou taky mohlo hodit. Ono se dá i zastavit, popojít tak, aby se pes vracel “bokem” ke psovi/zvěři a pak přivolat. Ale emergency recall je fakt emergency, to si myslím, že by se vyplatilo, jestli prostě ona vezme čáru klidně vstříc silnici/vlaku.
    Sukně nevím, to mě moc neláká, přijde mi, že by mi v tom bylo horko. 😀 Ale vejde se Ti tam toho kotel teda!
    S těmi pamlsky zatím neumím odpovědět. U předchozího psa jsem na pamlsky cvičila minimálně, on pro ně neviděl a neslyšel, byl přemotivovaný, jeli jsme spíš na slovní pochvaly a hlazení, odměny z prostředí, někdy na hračku. Před těmi patnácti lety jsem toho o teorii moc nevěděla, o pozitivce jsem slyšela asi po dvou letech, co jsem ho měla, zakoupila klikr (takový ten debilní plíšek v plastu ve tvaru kosti – jiné tehdy u nás ve zveráči neprodávali), no a pak jsem se divila, že to nefunguje, protože mi chyběla ta teorie. Něco málo jsem o tom slyšela, ale bylo to celé domotané a blbě. Takže u něj jsem dělala hlavně zachycení, shaping jsem neznala. Až ke stáru jsme začali se slovním markerem, do té doby všechno tak nějak intuitivně. Nosetouch jsem ho učila ve třinácti, měl tohle rád.
    S mladým už jsem informovanější, tak s tím víc pracuju. Nepřemýšlím moc dopředu :D, zatím to beru tak, že je to nepopsaný list, a pokud na přivolání na první dobrou poslechne a vyběhne ze zakázaného záhonu, kde žere starý pařez, a kam samozřejmě nesmí, a doběhne za mnou přes dvě místnosti, zaslouží si něco speciálního. Nebyla jsem zvyklá nosit pamlsky a pamlskovat, ale už jsem si zvykla a vidím výsledky, tak je možné, že třeba něco budu brát ven i s dospělým psem – uvidím, jaký bude a jaká budu já.
    A jsem moc ráda, že sis užila zaslouženou dovolenou!