Fóra › Ostatní › Soukromý: Kecaci leto 2022 › Odpověď na: Soukromý: Kecaci leto 2022
PetraK
V mém případě ale není přivolání na chrastítko emergency recall, to jsou (resp. můžou být) dvě různé věci. Já to chrastítko používám stejně jako píšťalku, jen tady to přivolání ukončuje nosetouch. Na emergency recall potřebuješ co nejunikátnější zvuk, protože tam vytváříš podmíněný reflex, a když ten zvuk pes někde náhodou uslyší, poběží za ním klidně přes železnici a neodvoláš (!) ho.
Pamlskovník mám tenhle: https://obchod.dogfitness.cz/pamlsky/ctyrkomorovy-pamlskovnik-dogfitness/. Je to drahý, ale nosím ho každý den celý den, tak jsem ráda, že jsem investovala. Je tam kapsička na zip, tam nosím chrastítko, klikr (mám drahý jako prase, co se navlíká na prst, ale je boží, mám volné ruce), píšťalku, která potřebuje vyčistit, pak bude na krku, když jdu s klíčema, tak klíče. Pak je tam kapsička na sucháč, tam nosím cca dva sáčky a mobil. A k tomu dvě kapsy s přepážkou, tam mám v jedné peletky jako obyč odměny, ve druhé pamlsky vyšší hodnoty a k tomu nějaký jackpot – sušené vemeno, králičí ouško. Buď se to hodí, když mě někdo bez avíza vytočí na schůzku a je potřeba uzemnit Gremlina, nebo to používám jako jackpot. Stopovačku (obyč nylonový pásek, nic masivního) si házím nahoru na ty pamlskové kompory, na pamlsky skrz to dosáhnu, když chci. Celé se to zavírá nahoře na magnet (dobře a rychle se do toto leze, jen rozepnu magnet a mám v ruce pamlsek); se stopovačkou to už nezavřu. Dá se tam místo stopovačky dát třeba balonek nebo připnout JW balonek karabinou k tomu pásku, ale to u nás zatím není aktuální.
Na Dogfitness mají i skládací silikonovou misku, co se tam vejde, tu si asi koupím, té staré už pomalu končí životnost a do pamlskovníku se nevejde, je zbytečně velká. Možná by se tam místo stopovačky vešla třetinková lahvička s vodou, ale nemám to vyzkoušené.
Chrastítko je hlasitý tak středně, pro hluchého psa to úplně nebude. To je lepší něco plechovýho/kovovýho, jak píše Dennyky.
A držím palčáky na cestu!