Odpověď na: Soukromý: Kecací jaro 2022

Fóra Ostatní Soukromý: Kecací jaro 2022 Odpověď na: Soukromý: Kecací jaro 2022

cernej caj

MirkaD
    ja taky byla hodna a myslim si ze poslusna, ale casto sem dostala bud za segru ktera to svedla na me anebo za to uceni, kdyz sem prinesla neco horsiho nez 2… ale to bych rekla ze na gymplu pak uz bylo minimalne, na druhou stranu me stacilo 1x vzdycky ukazat ze kdyz nebude jak to ma byt spravne tak sem proste uz tomu chtela predchazet sama

u nas taky bylo ted hned okamzite. Mamka klidne vstala v sobotu rano aby nas vzbudila at dem uklizet a sama sla do 11 spat a pak vstala az k rozvarenymu obedu 😀

no moje byla taky hodne kriticka, sama vychovu mela asi silenou a navic doktorka s cervenym diplomem, ktera studovala co by sama si nikdy nevybrala ale vybrali to rodice… pro jeji dobro aby mela vzdelani a penize, ze… u nas vzdelani = velka vyplata a velka vyplata = spokojenej a kvalitni zivot… a spokojenej muze byt jen vysokoskolak s velkou zodpovednosti a novou oktavkou. Samozrejme tim, ze mama zubarinu delat nemohla tak delala pro farmaceuticky giganty jako leciva, bayer atd… sice uz v 90. mela firemni auto a kazdych cca 5 let novy, kdyz jeste vetsina naroda ani auto nemela, vyplatu za 2 lidi tak se hodilo ze tatinek mel nejaky problemy kvuli tomu ze jeho ucetni/kamaradka ulivala si penize a neodvadela spravne socialni / zdravotni tak kdyz prisel urad a na hodne let mel tatinek obstavenej plat, pac on majitel firmy, ze jo… a stejne sme celej zivot museli poslouchat jak sme na tom spatne, protoze proti tem zubarum, praktikum a chirurgum mamky kamaradum a spoluzakum sme byli vzdycky sileny socky, jezdili sme do chorvatska 93 – 97, ale spoluzaci jezdili do italie, egypta a spanelska… proste rekla bych, ze maminka byla dost zvlastni, na jednu stranu sme poradne nemeli co jest a nosili roztrhany obleceni, na druhou stranu sme jezdili k mori protoze to je dobry na plice a prudusky a chodili na fletnu protoze to je dobry na dychani tak sme dostali na tu dobu fakt kvalitni a drahy fletny…

takovej rozpor, ze kamosky mama vzdycky rikala kristo, pod na obed, tobe doma urcite nic nedali a ve 4 tride sem za vizo dostala kinofilmovej fotak na baterky co se nemusel previjet rucne a byl urcite mega drahej… a takhle to proste u nas bylo. spokojenost = penize = vzdelani. takze to bylo pro nase dobro ta vareka, ne pro spokojenost rodicu, ze jo 😀