Fóra › Ostatní › Soukromý: Kecací jaro 2022 › Odpověď na: Soukromý: Kecací jaro 2022
Eva C.
Díky za optání, no jak už jsem tady někde psala – na tohle životní tempo jsem už trochu stará, ale zatím zvládáme.
🙁 já si to umím představit, jak musíš být vyšťavená 🙁 , měla jsem to tehdy s mámou obdobně, nebyla prostě energie na nic. Ad Sindibádka – ono se to venčení dá někdy udělat kratší, ale o to intenzivnější. Vím, že se do toho člověku nechce, vím to moc dobře, ale když se k tomu dokope, má pak trošku bonus v tom, že přijde domů z venčení dřív, pes stejně padne a člověk si může jen tak sednout, aspoň na chvíli a prostě čučet vypnutě do zdi. prostě to udělat tak, že základně vyvenčíš – ve smyslu tom, aby se pes vyprázdnil, prošel a pak udělat prostě cvíčko takový cvičákování s intenzivní poslušností a……. nějakým čmuchámím – nic složitýho, vůbec, jen třeba 2-3x čtvereček a z toho vyvést kraťoulinkou -pár kroků, stopičku, kde na konci bude větší odměna. pes se čmucháním unaví víc. A doma si pak s ní třeba sednou a klidovat ji masáží, u toho nevydáváš energie moc a můžeš mít vypnutou mozkovnu.
Držím palce, aby se všechno – ruka, Sindy atd. aspoň po kouskách zlepšovalo.
- Odpověď byla upravena před 2 roky a 9 měsíci uživatelem PetraK.