Odpověď na: Soukromý: Kecací jaro 2022

Fóra Ostatní Soukromý: Kecací jaro 2022 Odpověď na: Soukromý: Kecací jaro 2022

Kuskus

U nás nahoře pod Slovanem roste také řada starších lip. Stromy a pás zeleně před domy oddělují chodník od poměrně frekventované silnice a plácek by se nesmírně hodil dopravcům, kteří zásobují obchody v přízemí domu a obyvatelům by také přibylo parkovacích míst. Vymysleli to tedy fikaně. Stromy jsou starší, ale zdravé, jen by potřebovaly prořezat a upravit. Aby lidé neřvali, porážejí je tempem jedna lípa za rok. Však oni se toho betonového parkoviště nakonec dočkají. A já chodím kolem a vidím jak porcují to zdravé dřevo z poraženého stromu a kousek dál už stojí civilní černý tereňák a parta pomocníků nakládá obří špalky dřeva na korbu a já hrozím berličkou a řvu na ně jak prokopnutá, že přijdou do pekla a karma je zdarma a ať si nemyslí, že to takhle nechám a přitom tiše doufám, že z tý lípy pán nadělá aspoň pěkný sochy, aby neumřela zbytečně. Takhle už porazili tři. No, bydlet v tom domě a nemít kde zaparkovat káru, nejspíš taky chodím a brblám ať konečně dodělají to parkoviště a stromy vysadí jinde. Nevím:-)
    Nedávno jsem šla zasejc kolem a vidím, že na místě poražených stromů jsou zasazené tři mladé lipky. To jsem teda čuměla! Radnice nakonec změnila plán a lipová „alej“ zůstane. 🙂
    Dennyky, držím palce. Stromů a koček není nikdy dost.