Odpověď na: Kecací jaro 2022

Fóra Ostatní Kecací jaro 2022 Odpověď na: Kecací jaro 2022

MirkaD

já v pátek s psiskama zase vycházka lípa-hájenka,,pak mezismněna,
v práci miliony lidí stejně jak ve čtvrtek-a to jsem si myslela,že šetří….když 3 dny před tím bylo mín lidí….
mě v pátek šííííleně bolela hlava z venku-jako normoš bolest hlavy od páteře+hluk+únava a k tmu zepředu kosti v xichtě/dutiny,děs….
jsem se nemohla dočkat večera,radostně jsem pak seděla na terase!
miluju počasí,že už se dá sedět na terase,Dafi to taky milujemstrašně ráda vysedává venku,myslím,že jí by ke štěstí stačilo vyvenčit,pocvičit a pak se válet venku,bez větších vycházek by se obešla
včera jsem si dala s pejskama cvičící vycházku ke křížku a zpět,vždycky je tam hodně mokro,tak už chodím v gumákách,Žeryk válí sudy v té mokré trávě,tomu mokro nevadí,v práci mezismněna,brigádnice co nastoupila ve čtvrtek,tak cv pátek onemocněla….takže další dny co má vypsaný směny tak nedojde,takže zase někdo za ni,nebo o jednoho mín….
neustále dokola tohleto…..
včera dopo taky moře lidí,odpo mín,ale hodně se nakupuije chladz,věci na grilování,a všichni grilují+zmrzky se hodně berou,
k večeru pro mě dojel Martin,nakoupil,a jely jsme dom,
na terase rodiče grilovaly,já si dala grilovaný hermelín a papriky,a bramborový bulky,přežrala jsem se jak ……..moc prostě,ale zajedla jsem to sušenkama a půlkilem mandarinek….
večer jsem šla jen na minutku vyvenčit pséky před vrata,do vany pak šupky hupky a pak sluchátka do ušííí a hají….
ráno jsem trochu uklidila,vypadla jsem s pejskama zase ke křížku,
potkali jsme Pavlu s Kittečkem,Dafi to hned otáčela do….
odmítla jít i na vodítku-prostě se sekla-a se mnou nejdeš….
tak jsem s ní v náruči-ještě že není těžká,že…
došla ke křížku,Kitteček ze skákáním a blbnutím se vyřádil na Žerykovi,který na něj sice štěkal a chnapal,ale v mezičase si válel sudy v mokré trávě,
a žádný psychotrauma z něj neměl,u křížku šla Pavla zpět,já si pocvičila ze psama,pár odložení za pochodu ve stoje,přivolání,sedni/lehni,kroky,otočky,záházela jsem jim granátek-kong,a šli jsme zpět
s Pavlu jsem se domluvila,že na vycházky s ní budu brát Žeryka jen,Dafi bude mít klid,a Žeryk z něj není tak na nervy,a Pavlu miluje
ted čtu tu knížku,co ju sice mám už chvilku doma,ale zatím jsem se k ní nedostala-TEN NEJ ŽIVOT PRO VAŠEHO PSA-od Allie Benderová,Emily Strongová
aq je to fakt boží knížka,tak su zase o něco chytřejší,fakt dobrá knížka-kdybych ju měla k něčemu přirovnat,nebo o ní stručně něco říct,tak je to o tom,že to co může být fajn a zábava pro jednoho psa,pro druhého být nemusí-jasně objev roku:-)
a ted nemyslím,to,že jednoho baví nošení míčku,druhhýho ne,
ale doslova tam je třeba-jste přesvědčeni,že psa,který se bojí jiných psů,je nejlepší přinutit k návštěvě psího parku,nebo psích jeslí,protože tak mu pomůžete strach zpracovat?
je tam hodně o vhovaní psa,kdy my máme pocit,že je poslušný,ale on prostě už tu věc vzdal-česání,kartáčování,veterina,stříháí drápků….
o tom,že si poslušnost někteří lidé pletou z apatií,a s naučenou bezmocností,a vlastně jim to chování tak vyhovuje,protože pes je hodnej,poslušnej…
zajimavá knížka,pořád se člověk dozvídá nové věci…..
uf dnes odpolední,už at je aspon večer….8hodin…
Kachna-překrásná fotka
Černejčaj-fotohádanka-zvíře-nevím co to je,mě napadla vydra…nutrie….to jsou blbosti,co?:D