Fóra › Ostatní › Soukromý: Kecací jaro 2022 › Odpověď na: Soukromý: Kecací jaro 2022
Černejčaj-hele-třeba se mnou holky nebudou souhlasit-zas nevím všecko,že,
ale pokud třeba Žeryk by si jen žvejkal míček,a nikoho neotravoval s házením,
a já neřešila nejen Martina,ale i jeho příbuzný-protože-jé on chce hodit míček,tak mu ho hodím,a jé on mi ho přinesl a chce hodit-hodím zas-to nebylo jen o Martinovi,ale i o jeho tetě co tu byla na dovče-když mi byly v BK-a jé já jsem házela Žeryčkovi a on mi ti furt nosil:-)))a nadšení v hlase!!!!
prostě jdeš vratama s báglama a vidíš mrsk míček,mrsk míček….
to bylo před pár lety…
nebo-dělá se tu dřevo-a ty zíráš jak bráchové Martina mezitím automaticky kopu Žerykovi míček-taky pár let dozadu…
a ano oba mají doma psi-ale jedni neaportují,u fenky nevím…
ale prostě to nebylo jen u Martina…
a v BK u Duxe-zase házeli známí bráchy….a tím,že k nám furt někdo chodil,
a chvílu házel ten a chvílu tamten,dohromady-Dux jednoho letního dne tak nosil furt někomu míčky,že sknčil na veterině a málem sknčil v nebíčku….
vedro+moc házecích znáných za den….
když ono to ty cizí lidi k tomu tak svádí-jééé on mi donesl míček,a zase!
Dux nosil míček kdekomu,myslím,jak někoho viděl,tak hrrr s míčkem…,
tak já mydlím,že když neotravuje furt s házením-případně i kdyby otravoval s okolím se domluvíš tak je to v pohodě
oni třeba při výcviku se upřednostnují aportéři
a co si budem povídat-je jednodušší-podle mě-holky mě kdyžtak opraví:-)
ale když budu mít 2 psy na cvičení-zkoušky/závody-tak ten míčkař/aportér mě bude cvičit kdekoliv kdykoliv-vlastní zkušenost…+teda aportéři jsou většinou temperamentní….
takže Dux/Killy+Žeryk cvičily kdekoliv kdykoliv
kdežto u Gera/Dfi-stejný plemeno+vzdáleně příbuzní-tak temperament nic moc…..-a když ví,že pamlsky u sebe nemáš,že je dostanou až pak,za rohem,tak ta motivace je taky nic moc…..,kdežto ten apotér-má tu odmněnu vlastně ve cvičení!-ehm píšu to trochu zjednodušeně….-a za sebe!
a cvičí hlavně na jídlo-jsou žraví,žraly by furt….jenže zase-musíš si u pamlskovýho psa hlídat i tloustnutí,když cvičíš za míček/hračku tak ne…
při speciálních cviích malých plemen,kde je hodně aportovacích cviků,nebo před letama aspon bylo-revírky aport-3krát přinést obdélníček z filcu,koberce 10/5cm,hledání předmětu-jednou hlej-ztrtil-pozdj na zkouškách hledá klíče/peněženku,a rozlišování předmětů-2krát něco přináší-tak mít u tohoto neapoirtéra je horor,mít psa u kterýho seš ráda,že ti donese aport jednou na poslušnosti a dost,kdežto,mít aportéra-tak pro něho je to vlastně i odmněna to cvičení-prtože zase může něco nosit….