Fóra › Ostatní › Recepty – masíčkový › Odpověď na: Recepty – masíčkový
Masickovy recept ze zviretniku
kure po recku / kure na recky zpusob / recke kuratko
az ho zas nekdo bude hledat:) a kdyby nahodou zviretnik nejel, tak vykopiruju jednoduchy vycuc Liky skveleho receptu
–
Tento recept je prajednoduchý na přípravu – kuře se naporcuje, nakrájejí se oloupané syrové brambory a všechno se to promíchá s marinádou. Můžete nechat nějakou tu chvíli (hodinku – dvě – přes noc?) odstát, anebo péct rovnou.
Teď podrobněji. Základní recept vychází ze skoro dvoukilového kuřete, ale já dělala ze dvou (celých) stehen. Brambor a koření se dá prostě přiměřeně méně.
Takže jedem:
1 kuře, s kůží
brambory – 3 velké, rozkrájené na větší kusy
Na marinádu:
1 polévková lžíce soli
1 čajová lžička mletého pepře
1 čajová lžička sušeného rozmarýnu (pomlela jsem ho v kávomlýnku)
1 vrchovatá polévková lžíce sušeného oregana
6 stroužků česneku, jemně nasekaného (já ho prohnala lisem)
cca 1 deci čerstvě vymačkané citronové šťávy (zhruba z jednoho velkého citronu, možná dvou)
cca deci olivového oleje
Na pečení:
cca deci a půl kuřecího vývaru (já si pomohla sušenou kořenovou zeleninou ve vodě)
A na úplný závěr (na talíř) troška čerstvého oregana.
Dáme péci. Nezakryté. Pečeme při 220 °C asi 45 minut. V půli pečení porce masa obrátíme – vlastně jen vymácháme ve šťávě a znovu obrátíme kůží nahoru. Můžete tak vymáchat i brambory, ale nutné to není
- Odpověď byla upravena před 3 roky uživatelem cernej caj.