Odpověď na: Soukromý: Kecací jaro 2022

Fóra Ostatní Soukromý: Kecací jaro 2022 Odpověď na: Soukromý: Kecací jaro 2022

MirkaD

FIFI-no jo,s tím pohybem
    jenže oni se prostě na zahradě nehejbou…..
    jako,když nejsme doma-jako,že jsme v práci,tak je za tu dobu máti jednou-2 krát pustí ven-tak to se vyvenčí,projdou zahradu,a jasně,když půjde někdo kolem plotu,tak tam polerí a budou tam lítat a řvát-ale přes zimu zas takový provoz tam není,a přes teplý měsíce-to znamená,že je na tolik teplo,že prostě chcou být puštěný venku,tak to zase jsou zavřený na dvoře a na zahradu se pouští až večer-protože by tam jinak lítaly a řvaly,no vím,že píšeš,že tví psi mají ohyb,aktivity na zahradě,ale prostě oni vůbec přes zimu nechcou být sami venku-se vyvenčí,prošmejdí si to a jdou zpět-Žeryk tam několik hodin denně z Martinem je,ale to Martin sedí na terase,a hází mu hračku,a když je moc kosa,tak stejně chcu at je Žeryk doma,
    no a když su doma,jak ted ty 3 dny-tak ráno ze psama větší vycházka-pak chrní až do druhé vycházky odpo,maximáůně se jdou vyčurat-ale to je vyrazím ven já,at si v klidu odpo můžu zdřímnout,no a po druhé vycházce se zase válí doma,vůbec nemají potřebu chodit na dvůr,ven-myslím ted přes zimu a s Dfininým skloněm k tloustnutí je to psycho prostě…
    takže já bych ráda,kdyby přes den si nějak vyhráli na zahradě-což dělávali,když byla Dafi štěně,tak jsme sedávaly na terase-přes ty teplý měsíce-já,rodiče,tatka,když u nás byl a čučely jsme na Žeryka sDfinou jak se homí s terasy,kolem sušáku na prádlou,kolem konských saní,zase na terasu-ta je fakt dlouhá a z ní kolem sušáku,saní,a na terasu,sušák,sáně…a takhle tahu hodinu každej večer,a my na to čučely jak na televizu….:D
    jenže to už několik let neplatí,prostě si spolu nehrají,akoorát,když jdou na vycházku,tak se přetahují o hračku,ale jinak se nepereou-ve hře,nehoní,betahají o hračky,nic….
    prostě přes zimu jen se jdou na dvůr vyčurat a dom,a tady leží….
    a Dafi kyne,,,,
    tak proto se furt snažím o vycházky a pohyb,jo,jasně mají velkou zahradu a dvůr,ale v zimě na ní skoro vůbec nejsou,se vyvenčí a už trčí u dveří…
    třeba rodiče chodí ze psama tak jednou za týden,za 14 dní….někdy častěj,tam už jsem se po letech odprostila od toho,že jsem měla tendence s něma chodit-hromadu let jsem s něma chodila denně ven+cvičila+česala,ted si prostě řeknu,že jsou to psi rodičů,máti celej den doma,otec učí 4 hodiny denně a když chce s náma jít Betty tak ji vezmu…oba psi rodičů jsou mega tlustí…
    dieta-zvýšený cosi na játrech,takže nemá mít maso,psí pamlsky a granule,
    takže vařená zelenina,tofu,čočka,bílek….