Odpověď na: Soukromý: Kecací zima 2021

Fóra Ostatní Soukromý: Kecací zima 2021 Odpověď na: Soukromý: Kecací zima 2021

PetraK

Eva – tehdy, kdy se to odehrálo s tím štěnětem ještě ona nedělala výcvikářku, měla svýho prvního ohaře a její výchova byla vždy dost rázná. on pak dělal výcvikáře na jednom cvičáku, kam jsem chodila -kdysi dávno, ještě před tím, než se to tam poté rozjelo ve velkém , on tam přišel o dost později později a vedl tam lovecký výcvik. Já nevím, jak vedou výcvik cizích psů -tam to může být pochopitelně jinak (i když mám jakousi matnou vzpomínku, která nevím ale přesně… že si někdo i tam na tom cvičáku stěžoval, že je dost razantní?? nevím fakt, je to spouuuusty let). Psi – možná krom těch jozefpčiků, co s nimi žijí doma – jsou prostě o výdělku. Ať už odchovem štěňat a nebo výcvikem loveckým, který už dnes právě jedou sami. S Tali v tý chodbě fláknul moc hezky a asi to vyčetl z mého pohledu, protože pravil, že tohle je cvik, který pes prostě provést musí i kdyby nechtěl. Psi tam nestrádají – v tom smyslu, že by o ně nebylo postaráno, ale prostě je jich tam opravdu hodně, jsou kotcový (feny po porodu v kotcích uvnitř ), řve to tam jak prokopnutý, dokud on nezařve taky jak prokopnutej nazpátek, že ticho (když jsme si tam byli Tali vyzvedávat, přišli si zrovna stěžovat sousedi. Asi s nima měli už dost dohadů, protože paní velmi hlasitě zareagovala na cosi, co jí říkal, že ať to právě slyšíme, jaký oni jsou a co jsou zač) . Přemýšlím ….. ač jsem průběh výcviku neviděla, tak nějak podvědomě tuším, že asi bys úplně spokojená nebyla, že to není Tvůj šálek kafe. Mně osobně prostě vadí to velké množství psů, kdy štěňata nedostanou to, co štěndo odchovaný prostě doma, kde se s nima crcají. tady je prdnou do kotce ven, nebo do ohrádky, aby nemohli utéct a hotofson. Nevím co způsobilo, že jsem v sobě zatloukla úplně všechno, zapřela svoje názory, že z takovýho místa bych si prostě psa nikdy nevzala, že jsem zapřela i to co jsem viděla, jak Tali nefunguje, jak jsou jí lidi ukradený, jak.. jak…. asi rozhodlo to, že když jsem ji šla vyzvednout, měla obří radost a po něm se ani neohlédla. Oni po ní ovšem taky ne – sice měli kecičky, ale absolutně ji její další osud nezajímal, kdybychom jí rozkrájeli do guláše, tak je jim to putýnka. Je to prostě opravud továrna na výdělek. Není to chov v tom smyslu, jak ho chápu já. štěně odtud ani náhodou.

edit – vždyť oni nevěděli ani to, že má Tali na noze boláky 😮 -až když jsem na to upozornila a chtěla nějakou vet zprávu. Protože vím, co kožní problémy obnáší, že vyřešit to není sranda……. no tak prý otlaky, podle veterinářky 😀 😀 😀 jojo takový zvláštní otlaky. Už jsem nediskutovala, nemělo to cenu, nehrajou narovinu.

• Odpověď byla upravena před 3 roky a 1 měsícem uživatelem PetraK.