Fóra › Ostatní › Soukromý: Kecací zima 2021 › Odpověď na: Soukromý: Kecací zima 2021
-k tomu česání
já vystříhávám srst mezi packama všem psům,Dafině tak po 14 dnech-jí to rostě jak das,normálně jjí nejsou vidět polštářky za chvílu-a jinak jo-Čajda má dle mě v tomto pravdu-po těch polštářcích to tak neklouže,jak když má pes přes to chlupy,vím,že i v PSÍCH SPORTECH psala kdysi holka u nějakýho psího sportu,at se to stříhá mezi packama,že to pak neklouže na mokré trávě,psala to u chodáka,
u bud tance,nebo u házení disků…
jinak,ono se jim tam pak tolik nedrží ani bláto a sníh….
k česání-já bych zkusila ještě ten kartáč s těma ostnama hodně od sebe-něco jak jsou kartáče na vlasy,já takový měla x let na Killynu/Duxe,a pak koupila na Žeryka-z jedné strany jsou ostny tvrdý delší-tak jako hodně od sebe a z druhé štětiny jak na koně-těma ostnama rozčešu,,pak kartáč s jehličkama-u Žeryka na pár vteřin-on ho nemá ráda-ty jehličky jsou dost ostrý,pak hřeben-z jedné strany velký mezery,z druhé hustý…
vím,že CHarlie má jinou srst než Žeryk-ale u Žeryka tam bylo otáčení se a vyjíždění,když se mu něco nelíbilo-takže všecky hřebeny,kartáče mám s držátkama,TEN ŠIROKEJ KARTÁČ DOPORUČUJU,ŽE TOLIK NEKUDLÍ,TY HŘEBY JSOU DOST OD SEBE,NĚCO SEBERE,ROZČEŠE-TĚMA ŠTĚTINAMA BY SE MOŽNÁ MOHLI DÁT VYČESAT TROŠKU TY UVOLNĚNÝ CHLUPY,
jinak Žeryka třeba česali/koupali,ale tatka ho pak česal lehce po hřbetě,byl celej dlouho srstej,i na hlavě,všude,a hrozně zakuckanej,takže se u nás musel ostříhat-to jinak nešlo,no a pro lepší údržbu stříhám 3 krát za rok,
kromě hlavy strojkem,hlavu přes hřebínek nůžkama a hodně u toho prokrmuju….
-nepíšu pochopitelně,že má ošmikat Čárlínka:D
ale zkusila bych asi ten kartáč se širokýma zubama….
ehm-já teda nejsu pes:D:D:Dale mám dlouhý hustý vlasy,a hřebínkem to neročešu,v podtstě má 100let kartáče-s těma ostnama od sebe,a hřebínek je na mě moc hustej…:D
jinak Čárlínek mi přijde na vycházce hodně veselej a spokojenej-jasně viděla jsem ho jednou-ale měl moc dobrou náladu:D-nakažlivě veselej pes,takovej antistresovej:D
PetraK-a jak vám je?
Petrs01-vy jste měli nějaký příznaky?
Fifi-s Dafi jsme byly opožděně na kontrole s tím močákem,
a řešila jsem to její jídlo….mě z toho jebne….zlatý granule….
jinak v sobotu mezisměna,přd tím ze psama vycházka kousek k lípě a na zahradě obíhačky všech stromů za účelem proběhnutí psů-ehm hlavně kynoucí Dafiny..
pak mezisměna,kde jsem málem zmrzla na kase,pak pro mě dojel Martin,nakoupily jsme a dom,doma zase ze psama-přes den dost lilo,tak k rybníčku,tam pocvičit,zaházet hračku a dom,doma večeře,zamst,vytřít,-Martin mezitím s Žerykem na terase…pak se najedl a šel spát,takže kromě dovezení dom,jsme spolu vůbec nebyly….společně strávenej čas…já spala vedle,on dělal chrápajícího dřevorubce…
v neděli ráno fučák,vyrazily jsme do města-on nakoupit,já v děšti,vichru ze psama…..pak jsem neděli proležela,venku super vichřice,psy chodily jen na dvůr+zhradu,Žeryk teda házení na terase,já bolavý záda,takže aktivity Dafi kromě ranní vycházky a večerního česání žádný-kromě mě si s ní nikdo nehraje…,Martin teda nějak v neděli oslavil sobotní narozky,dělal v neděli svíčkovou+chlebíčky,dal rodičům oběd+chlebíčky…dostal dárky-ano opět 2 stejný….začíná mě to dávání dárků bavit….
dnes ráno konečně bez vichru,tak jsem to ze psama vzala k hájence-do kopce se Dafi zase táhla…k vysílači a zpět k hájence,od ní k lípě,u lípy jsem na travnatým plácku odhodila kus od nich míček a kong a měli revírky+teda Žeryk před tím kus chůze u nohy s obratama,než se šlo na vysílání a vyhledávání míčků,byl jak magor,předbíhal,jen vyrazit,takže párkrát dostal odložení zase a šla hledat Dafi…a pak Žeryk….být to revíry u velkých plemen,tak vyletí od nohy,a vyrazí k mketě kde je vzadu figurant,a ty první bez figuranta mine…
no pak jsme to vzaly od lípě dolů,Dafi si zase šla najít lavičku,na zahradě hraní ještě,at se vyblbnou,doma překartáčovat…a hají…
Žeryk kudlačku na noze-nasadit náhubek,odšmiknout kudlačku,sundat náhubek-náhubek je skvělej vynález lidstva….