Odpověď na: Soukromý: Kecací zima 2021

Fóra Ostatní Soukromý: Kecací zima 2021 Odpověď na: Soukromý: Kecací zima 2021

MirkaD

dojela jsem od MUDR.,tak pokračuju v nedělním hlásání
    Maya,Čajda-Maya-tak jako Žeryk psy tolerujemale nehraje si,maximálně spolu běhají,ale hraní-nějakých hracích bojovek,bitek to ne
    Gero taky nebyl hrací ze psama,no a Dafi je kapitola sama pto sebe-jak jsem milionkrát zde psama-do roku na psy hysteráky,krom basenžiho tu žádný psí kamarády neměla,basendžiho tolerovala,v BK jsme šli 2 krát na vycházku s kamarádčinou jezevčicí,tady jednou se známou s jorkem,
    s bývalým s jorkšírkou-to byla Dafi štěně a jinak nic….
    jinak chodí sami a psi se ji snažím učit tolerovat,což je taky těžký,nebot,jak jsem taky stokrát tu psala,v Brně,v BK si psů moc nevšímá,nebo vůbec,a tady zase jo,ale tady psy potkáme málo,kolikrát celej měsíc ne
    Čajda-jo-jo Dafi je uječenec-na psy,u vítání,u hlídání-její jediná chyba a nevýhoda,naštěstí se časem uklidní,myslím,že kdyby se vídala s určitými psy častěj,tak by byla v pohodě,naštěstí zase nějak úplně nevyjíždí a tak,prostě řve,pak se uklidní….
    no nic no
    pak jsem šla i s Dafi k rodičům,byla tam švagrová s mužem a dětma-kluci skro 15 a 12 letz
    švagrová mají dům,dvůr,zahradu,za domem les,mají fenku pinčové,kříženka,se kterou chodí na vycházky,mají ju unitř,dřív teda psy venku,u této až po nemoci uvnitř,
    no a já si furt myslí,že jako nic mě nemůže překvapit,
    a jako může…..
    jedna švagrová má ty toho fouska a lovečáka a psí školu kámoši s respektem
    hodně cvičí přes manipulaci a moc nepamlskuje,vlastně vůbc,bez eo,se nehne,
    no nic,o našich rozdílnách debatách na výcvik jsem tu párkrát psala…
    no a druhá švagrová-máti jí říká,že stou její fenkou byly v lese,pustily ju,protože věděly,že ju švagrová pouští,a fenka po stopě a frrrnk,pápápá,a 5 minut byla fuč,došla pak,máti ju připla,pak už nepouštěla a říkala,že byla na infarkt
    a švagrová v klidu,že jim to ta fenka občas dělá,ale vždycky přijde a já jí říkám-úžas v očích v hlasu-to ju jako ppouštíš,když ti občas zdrhne???
    a švagrová,no,ale ona vždycky dojde
    a já-to se nebojíš,že ti ju zastřelí myslivec?přejede auto?
    …něco se jí stane?
    a ona-auta tam nejezdí,bo les, a s myslivcem ju to nanapadlo
    a jestli já pouším psy-tak říkám,že svoje jo,protože nezdrhají,zvěř je nezajímá,kdyby zdrhaly,tak je nepouštím,Dafi v lese zajímají jen pařezy,případně lavičky-u strmů,v parku,Žeryk si hraje s klackama a běhá,a když začne občas v hlubším lese víc běhat a vzdalovat se tak jde na vodítku,
    a to nezdrhá,to je líce,sem a tam,ale jak má větší rozběh tak jde na vodítko,
    no nic
    tak doma říkám Martinovi-tvl,to psi vašich mohli být celý život na volno,a ne furt na vodítku-rodiče nepouští nikdy,chodí na flexinách,já s nimi chodím na dlouhých vodítkách,pouštím obšas po jednom,málokdy pouštím oba zaráz, a pouštím mezi polama,když je posečený,v lese nikdy
    no oni mají přivolání dobrý,Betty se vyloženě otočí na patě a valí tryskem zpátky,jen občas by zdrhli za zvěří…
    nechci ryiskovat občas tak v lese nepouštím a jen mezi polama,posekanýma,abych viděla daleko široko..
    -no k očkování-fest se mi na to třetí nechce,hodně jako
    Maya-tý jo,já taky sháněla štěně přes inzarát,to se budu jednou divit jak budu shánět….
    jinak dnes volno-tak ráno velká vxcházka za slunečního počasí,hezky na sněhu-i s Bety rodičů,hezky k lípě,pak od ní kus dozadu a zpět,pak kousek podél pole,okruh v les,vylézt u hájenky,k vysílači a zpět-v lese Dafi hopala po pařezech,k vysílači a zpět běžela i v lese,k lípě se oba táhli,od vysílače Žeryk krok za mnou,se proběhne na začátku a pak chodí za mnou,od hájenky dolů jsem pustila Betty,dala na vodítko Žeryka,at nemusím hlídat 3 psy na volno,a Žeryk šel stejně krokem za mnou,tak šel na vodítku a holky běžely vepředu z kopečka od hájenky dolů,tak měly obě několikrát přivolání,dole šly obě na vodítko,a od zátočinky kolem zahrad měly všichni 3 chůzi u noh,t se neuklouznu,
    doma pak vyčesta Žeryka,Dafinu-Dfinu i trimovacíma hrabičkama,má to hustý tu trimovanou srst,tak mi ruka málem upadla:D
    vyprat jim deky s pelíšku,před vycázkou jsem vytřela domek,tak jsem jen rychle šupla do vany,
    a pak mě rodič hodil k MUDR.
    no,pak jsem mrkla trochu po městě a o půl drhé dom
    dom vátačka a už zase to zde chrní,já požehlím,sklidím prádlo a pudu jim pomoct ze spaním asi…
    Mileno-vše nejlepší k svátku!hlavně zdraví a klid v duši…

Denny-teda to seš odvážlivec,tak daleko s kočenkou,bych se bála,že bude vystreslá…ale já su starej zbabělec a pesimista:D

PetraK-tak samý dobrý zprávy!!!!
    Talinka je v cajku,domeček finičuje s úpravou koupelky a dalších věcí,parádička,paráda,to se nám to daří,vše jde jako na drátkách!