Fóra › Ostatní › Soukromý: Kecací zima 2021 › Odpověď na: Soukromý: Kecací zima 2021
MirkaD
ono na ty hlavolamu musí bejt pes, kterýho to baví, třeba Dorina to nebavilo, ten do toho chvíli mlátil a nechal toho
Lokiho to mnohem víc bavilo když byl v mladší, v půl roce v pohodě dal ten první poker box a to bylo vidět, že nad tím přemejšlí a teď jak jsem mu koupila jinej, tak už do toho taky spíš jen mlátí a moc se mu nechce to zkoumat
ale existujou i jednodušší jako ty čuchací koberečky nebo zarolovanej ručník atd., to asi baví každého psa
případně ta lízací podložka
Loki neaportuje a nenosí věci, moje chyba, neumím ho to naučit, ale jinak něco děláme skoro každý den, venku místo aportu kopeme míč a přetahování, doma ty hlavolamy, cvičení a hledání piškotů a krabičky a tak různě na střídačku každý den něco
když tak přemejšlím, tak dřív jsme to asi provozovali dýl, tak půl hoďky až hoďku, podle času, ale teď už tak možná 20 minut, jeho už to moc nebaví a mám dojem že už se ani moc nechce učit nový věci
von je Loki v tomto oproti špicům fakt trochu opožděnej, furt zkouším ho naučit válet sudy a nic, můj první pes který neumí na povel válet sudy 😀
stejně tak doteď vůbec nepochopil princip skořápek a nebo mu párkrát před očima prohodím piškot z ruky do ruky, kouká na to a stejně nic a ukazuje náhodně
on má nejradší dělat sedni lehni, prostě co umí a dostávat ňamky 😀