Odpověď na: Přípravek pro nerváčky a bojínky

Fóra Veterina – zdraví i nemoci Přípravek pro nerváčky a bojínky Odpověď na: Přípravek pro nerváčky a bojínky

Raven

Díky článku od Fifi jsme letos poprvé prožili Silvestr úplně v klidu. Tobík zažil špatnou zkušenost s pyrotechnikou jako štěně. Vzala jsem ho kolem páté hodiny na dvůr, aby se vyčůral. Bohužel v tu chvíli začali u sousedů odpalovat bednu plnou rachejtlí. Začali na nás padat barevné hvězdy a ten rachot a hvízdání vylekal i mě, tak brzo jsem to nečekala. Tobík pak dlouho nechtěl jít ven za tmy, když zářily hvězdy. Silvestrovský rachot postupně přidával na síle. Ovšem hodina od půlnoci do jedné byla k nepřečkání. Tobík se tak bál, že se začal třást a chvílema až nemohl chytit dech. Další roky přešel Tobík od strachu k nenávisti a rány vyštěkával. Zkoušela jsem různé přípravky, ale bylo to na nic. Silvestry jsme trávili zavření v zatemněné místnosti a poslouchali hlasitě hrající Queen. Letos jsem koupila Alavis calming extra silný. Musím přiznat, že jsem byla velmi skeptická, protože na Tobíka nikdy nic nezabralo. A stal se zázrak. Tobík byl naprosto v klidu, ani jsem nemusela zatahovat žaluzie ani pouštět hlasitou hudbu. Neštěkal a nezuřil. Choval se normálně, jako by se nic nedělo. Díky moc!!!