Odpověď na: Soukromý: Kecací zima 2021

Fóra Ostatní Soukromý: Kecací zima 2021 Odpověď na: Soukromý: Kecací zima 2021

Petrs01

z čeho je máš nemocný???

bych asi v tu chvíli začala řát „Z TEBE!!!!!!!!!“

sou tutu

No Vašek už ťuťu v podstatě je, poslední roky. Ne že bych si dovolila dát ho k někomu na hlídání nebo řešit veterinu bez náhubku atd., ale ve srovnání s tím začátkem je to andílek. Ale zas já jsem věděla do čeho jdu. Blbý je, když útulek nedá správné informace – třeba ta Spratečkova hluchota, to byla podpásovka (ještě že tak, cíleně bych do hluchoně asi nešla).
    V podstatě razím teorii, že kdo chce nějaké plemeno, ať si vezme papíráka z kvalitního chovu – podpoří dobré chovatele, podpoří své plemeno. Komu nejde o plemeno, ať jde do útulkáče. Dají se tam najít i štěníci (ale zrovna do toho bych já osobně nikdy nešla), jsou tam i psi bezproblémoví, navázaní na člověka, který jim v útulku chybí a kteří opravdu budou… no možná ne vděční, ale budou se prostě hodně snažit a fungovat a když to člověk vysloveně nezprasí, tak bude mít skvělého psa. No a pak jsou tam ti ostatní, u kterých to není úplně sranda, ale když člověk dobře zváží na co má a co od toho čeká a vybere ne podle barvy chlupů… Ono je zase hrozně fajn vidět ty pokroky – pes, kterej se při prudším kroku krčil strachy, vesele běhá dogtreky, snažil se nebýt na stejné zeměkouli s dítětem a za pár let (ne, fakt to nejde ve dnech) čeká před školou na cizí děti aby se pomazlil… to jsou věci, které za to stojí.