Odpověď na: Soukromý: Kecací zima 2021

Fóra Ostatní Soukromý: Kecací zima 2021 Odpověď na: Soukromý: Kecací zima 2021

Denny

Něco ke klackům a šiškám 🙁
    „Ahoj všichni!
    Jmenuju se Jaspi a jsem akční pes, co chvilku neposedí – ostatně přesně tak, jak my ohaři umíme být. Teda až donedávna to tak bylo. Miloval jsem lovecký výcvik a všechny aktivity, které jsme s mojí paničkou podnikali. A naše chvíle na chalupě, to bylo vždycky nejvíc! Tam já vždycky skotačil a běhal v trávě, nosil tu klacík, tu šišku… No jenže jednou jsme se takhle vrátili z chalupy domů a mě se strašně přitížilo, já vám najednou neměl chuť nic jíst ani pít, a jenom jsem zvracel. Moje panička mě hned vzala k panu doktorovi, a tam jsem si teda nějaký ten čas pobyl. Byly dny, kdy jsem se cítil líp, ale pak mi bylo zase hůř. Ale věděl jsem, že jsem v dobrých rukou. Moje panička za mnou každý den jezdila, ale i tak mi bylo moc smutno po domově, hlavně po tom nejmenším dvounožci. Dneska už jsem doma a chtěl bych se co nejdřív uzdravit, abych zase mohl dovádět, jako dřív. Ale už si budu dávat pozor, slibuju! Brzy se vám ozvu, jak mi je.
    Tak pac, váš Jaspi.“
    Jaspi je pětiletý maďarský ohař, aktivní pes, co je s každým kamarád a bezmezně miluje svou rodinu – jako každý pes. Jednoho dne začal zvracet, přestal jíst a pít. Prošel několik veterinárních vyšetření, která nic neukázala, a jeho stav se zhoršoval. Až třetí den vyšetření ultrazvuku ukázalo cizí těleso ve střevě (byl to kousek šišky) a Jaspi byl ještě v ten samý den operován. Leckdo by si řekl, že s operací muselo přijít uklidnění, že se to prostě vyndá a zase bude brzy fit. Jenže skutečnost byla horší, protože Jaspiho střevo už bylo v tragickém stavu – 10 cm střeva bylo odumřelé a bylo třeba ho odstranit. Další dvě třetiny střeva už byly nafialovělé, což znamenalo, že kdyby se s operací ještě čekalo, už by to Jaspi nepřežil. Jeho stav byl opravdu vážný a jak se říká, měl to za pět minut dvanáct. Kdo by si byl pomyslel, že takový kousek šišky přinese tolik stresu, smutku a trápení.
    Po operaci byl Jaspi hospitalizován na veterinární klinice a nevypadalo to s ním vůbec dobře. Dostával velké množství léků a několik dní byl nepřetržitě na kapačkách. Ale bojoval. Čtvrtý den po operaci se jeho stav začal zlepšovat, začal jíst, pít, vrtět ocáskem a výsledky krevního rozboru byly docela dobré. Ale jeho stav se nelepšil tak, jak by se čekalo. Proto se hlavní lékař rozhodl, že Jaspi podstoupí druhou operaci (8 dní po té první), aby se zjistilo, v jakém stavu střevo doopravdy je. Bohužel Jaspi měl další kus střeva odumřelý, prakticky v něm měl díru, a muselo mu být odebráno dalších 10 cm střeva. Nicméně zbytek střeva se hezky uchytil a místo nafialovělé barvy už bylo přirozeně růžové.
    Po druhé operaci Jaspi opět bojoval a vypadalo to, že se dobře zotavuje. Ale tři dny po operaci nastala další komplikace, kdy vyšetření ukázala, že se mu v břiše vytvořila tekutina s příměsí krve. Třetí operaci pan doktor vzhledem k jeho zdravotnímu stavu prakticky vyloučil. Nezbývalo, než doufat a věřit, že v sobě najde sílu a začne se uzdravovat. Po 12 dnech hospitalizace byl Jaspi propuštěn na zkoušku domů. S přísnou dietou a rozvrhem léků. Zhubnul 6 kg a jeho hřbet je plný strupů a čerstvých ran – jeho kůže špatně reagovala na nespočet injekcí, které dostával. Ale to je to nejmenší oproti tomu, čím si prošel. Takže přestože vypadá dosti zuboženě, snaží se uzdravovat.
    Jaspiho cesta k uzdravení ještě bude dlouhá a plná pravidelných vyšetření a speciálních diet. Ale pevně věříme, že to zvládne! Lékaři z kliniky si Jaspiho neskutečně zamilovali a označili ho za naprostý unikát, protože celou dobu klamal tělem a jeho klinický stav nikdy neukazoval stav reálný. Tenhle pán pes tu se svojí dvounohou rodinou prostě chce ještě pár let pobýt a vidět vyrůstat děti.
    Celá hospitalizace a obě operace byly pro jeho rodinu extrémně nákladné (celkové náklady k dnešnímu dni činí 97.523 Kč

• Odpověď byla upravena před 3 roky a 3 měsíci uživatelem Denny.