Odpověď na: Kecací léto 2021

Fóra Ostatní Kecací léto 2021 Odpověď na: Kecací léto 2021

MirkaD

tak jsem si dala odpoledního dlouhýho šlofíka
    douklízela zbytek baráku,dala si čtecí chvilku na terase,pak jsem šla na večerní vycházka mezi polama,přidala se Betty,takže opět 3 psy,trochu jssem s něma pocvičila,na zahradě se přidal Max,takže pocvičit s Mxem nějaký kroky,otočky,sedni,lehni,packy…
    a pak ke kamošce pro popruh na čtyřmetrový vodítko,protože to kulatýá původně 4metrový se dost srazilo,a když mám oba psy,a oba se chcou venčit,tak je na každýho metr a kousek,
    tak mám růžovo černý-črný jsou tlapičky,takže našít karabinky,co jsem dnes v domácích potřebách vyfásla zdarma…a konečně nebudu mít modrý vodítko-ono jít s třema psama a mít na všech modrý vodítka je pakárna….
    -jinak k těm psům
    já když jdu víc s jak s jedním psem,tak se musím víc soustředit,furt se ohlížím dozadu,jestli není někdo ze psem,když jsou na vodítku,tak sledovat kdy se kdo kde venčí-jako Martin když s něma jde na vodítku tak jde jak slepej,chluchej-jde a já na něj zezadu volám,pozor Betty chce čůrat,ježíš nech toho Žeryka vyxvenčit a tak-on prostě jde…
    no,takže já jdu furt sleduju,jestli někde nejde někdo ze psem,jestli mí psi jen čuchají,nebo chcou něco žrát,nebo se venčit,Žeryk občas sebou švihne a válí sudy i na vodítku…
    takže s 3 psů jsem unavenější,
    no a s Martinem je to těžký,on neposlouchá,stejně jak jeho otec-ohldně psů-zavři psi,dej je na vodítko,ted je nepouštěj…
    a tak-by se jim oběma mohlo říkat čínsky,japonsky,svahilsky,oba si dělají co chcou…
    no takže dnes na vycházce v těch kloboučkách,to bylo v pohodě,já hlídala psi,nikde nikdo-dopoledne,že,všední den,
    ale ve městě-říkám Martinovi,že mě ve městě musí vnímat,protože ze 3 psama mezi lidma,když Betty je hodně čmuchací,Žeryk si chce něco označkovat atd.,vylezem,jdem k silnici,a ten můj blb hrrr přes silnici a psi-hrrr a chcou za ním,což jim zatrhnu,narvu je knoze,přejdu o kus dál,což psi furt tahají směr Martin,zeptám se ho jestli je nahlavu?
    on se diví proč?
    nic,vezme si ŽERYKA a jde,jdem kolem trávníku a lamp,takže psi si můžou počmuchat,vyvenčit,hučím do Martina,at mě dá Žeryka,že ho nenechá k ničemu čuchnout,vyčurat,nic…
    no prostě sleduju 3 psi a Martina,a dom dojedu vyfluslá:D
    když sem kdysi chodila na cvičá,kde jsem cvičila ze svýma 2 psama,do toho vedla výcvik,tak jsem pocvičáku bývala vyfluslá,vyčerpaná,a byla jsem ráda,když sem odpo nechala psi doma a jeli jsme s bývalým do civilizace,bez psů-kino,večeře a tak
    vedení víc cvičáků-nedělí po sobě mě vyčerpávalo,to se mě normálně chtělo brečet,jak já se furt snažím mít všecko tip top,tak jsem z toho bývala utahaná hrozně psychicky-hlídat lidi,psi,aby se nikomi nic nestalo,aby se něco naučily,pocvičily,do to mí psi…uf,výcvikářku už nikdy-12 let stačilo…
    no je sice hezký,že se tak věnuju psům a ale-jeden pes,je jedn pes-fakt jsem si x let užívala to,že jsem měla svýho Gera-asi 6 let tady samotnýho-myslím,že v domě byl jeden pes-na vycházku ze všema 3-denně i psi rodičů,cvičit,česat 3 psi,ale druhou vycházku jen Gero,do BK,+do města,knihovny,do knihy,a tak všudde jen Gero,psi rodičů do města občas v rámci socializace
    prostě jedn pes je pohodlnější,zvlášt,když je někdo takovej psychouš jak já a sleduje,aby měli všichni rovným dílem…
    jinak teda jsem se po letech musela dobrat k přístupu,že je fuk,že nejdou na větší vycházku v mým volnu,že je fuk,když mám volno a su 4 hodky v knize bez nich-to taky trvalo roky
    no a skloubit větší vycházku a k tomu cvičení na záda to se mi nedaří doted-jak su ten den hodně ze psama,tak se nemůžu ten den donutit cvičit
    Kachna-no právě,já bych se někdy potřebovala dobrat k tomu,že jít třeba s každým zvlášt na chvilku je lepší,než se táhnout ze smečkou na dýl….
    nebo prostě dnes jde víc jedn,zítra druhej….
    jako s tebou půjdu vyvenčit a s tebou na vycházku….
    protože já sice mám to co nemá většina lidí-mám čas-ale zase nedám to,že bych šla s jedním hodku,s druhým hodku
    jinak po té neschopence a konzultacích s psycholožkou se pečlivě sebe snažím dávat dopopředí-takže třeba po,út ve městě,protože je občas být jinde a BEZ PSŮ,s tím že psi měly vycházky,česání,ale já NIC NEDĚLALA DOMA-prostě 2 dny psia já a domácnost nic
    no a dnes domácnost a psi a a čtení
    dřív bych mělavýčitk svědomí,že bych měla víc uklidit-když 3 dny volna
    psi by mohli mít každý dden větší vycházky,když 3 dny volna…
    a nic je mi to fuk….to nebejvalo-lednička volá-umýt já chcu umýt,mikrovlnka chce umýt,bunda přušít poutko….no a nic,se mnou to ani nehne
    musím přece ještě ve volnu odpo spát ….a ono když odpo 3 hodiny spíte….v klidu,bez hororových snů jak v noci-před týdnem se mi zdálo,že mi umřela mamka,za 2 dny se mi zdálo,že mi umřel tatka,dnes v noci se mi zdálo,že mám rakovinu a chodím na chemoterapie,jsou to sny barevný,podrobný a drsný a dlouho,si je pamatuju,už ani nechci chodit v noci spávat…