Fóra › Ostatní › Kecací léto 2021 › Odpověď na: Kecací léto 2021
Denny
Takže na týhle louce venčíš každý ráno Koněva? Pěkný, romantika :-). Mám radost, že si tě tam umím představit :-).
Maya
knizka vypada zajimave, ale tipuju ze bych se dozvedela, ze vsechno delam blbe a menit to by se mi asi moc nechtelo, tak by to byly za knihu asi vyhozeny penize 😀
No, já jsem si knížku ještě nekoupila, ale chystám se na ni.
Ten známej, co nám ji doporučil, říkal, že on podle ní začal jíst v určitým časovým intervalu. Že prej je důležitý sníst všechna denní jídla v intervalu devíti až desíti hodin. Začít snídaní třeba v osm, obědvat libovolně, ale večeři si dát v šest večer a pak už nic nejíst. Že tělo potřebuje na úplnou regeneraci klid, a jakmile je zatíženo sebemenším trávením potravy, nezregeneruje se.
Autor knihy Panda (je to Ind a fakt se tak jmenuje) prováděl pokusy s krysama. První skupina měla kvalitní žrádlo, ale časově neomezeně přístupné.
Druhá skupina měla horší žrádlo, ale přístupné jen v omezeném časovém intervalu.
Třetí skupina měla kvalitní žrádlo přístupné jen v omezeném intervalu.
Po určitý době se zjistilo, že nejvíc prospívají krysy ve třetí skupině, pak ve druhý a nejhůř na tom byly ty v první. A jako krysy v první skupině se právě chováme my lidi :-).
Pan Panda za tenhle objev (a ještě další, který se popisujou v Cirkadiánním kódu) dostal Nobelovu cenu a taky byl v Český televizi u Daniela Stacha. Tohle všechno mi řekl ten kámoš, tak snad nekecal.