Odpověď na: Kecací léto 2021

Fóra Ostatní Kecací léto 2021 Odpověď na: Kecací léto 2021

MirkaD

tož včera jsem dala ráno vycházku k rybníčku od něj mezi polama ke křížku a od křížku dom
    jinak jsem den pročetla,chybí mi nějaký mozzkový bunky-nemohla jsem si vzpomenout,jak se zapíná pračka….
    sem pak myslela,že je rozbitá…:-()
    odpo jsem prospala,pak jsem chvílu vlazla do bazénu rodičů,pak do psího bazénu,byla tam teplejší voda..:D
    vyházela jsem vlaštovčí hovínka a vylezla ven,
    no normální člověk by napřed vyházel ty hovínka,ale to já ne,že…:D
    večer chvilku ze psama,Dafina se táhne jak kdyby emohla,ale dom valí
    hárá,je ted v nejlepším,dopo otravovala už i kočku…
    dnes ráno jsem vyvenčila pséky a v rámci vycházek šla s Gerem na návštěvu za kamoškou s Gobim,
    pak jsem měla hovor hodinový s psycholožkou,
    je to taky slovenka,jak ta v neděli,vždycky su po tom hovoru vyždímaná,aa každej se mě hned ptá co mě řekla a poradila….
    jako takhle-aby to nevyznělo blbě-po každým rozhovoru s psychologem,kterej trvá hodinu,at už ústně nebo telefonicky su já vyždimaná
    ono je to jiný,než se člověk baví s kamarádkou,taky tam řekne fakt víc,
    většinou si něco nahlas uvědomí…
    no není to tak černobílý jak si myslí okolí-teda naši-to už jsem sem vlastně psala před rokem,že by psycholog řekl,to udělejte a bylo by…
    no,ale jako už to je třetí osoba během pár dní co mi řekla,že je toho na mě moc,tak něco na tom bude,že…
    holt každej máme tu míru asi jinde,někdo zvládne 2 práce,rodinu,stavět….
    někdo 6 dětí a k tomu podniká-bývalá zaměstnavatelka kamarádky,
    no někdo 2 psi,mateřskou,2 děti,barák,zahradu,+učit na mateřské-viz má švagrová…
    no,takže co z té hodiny vyplynulo…
    mám úkol,zjistit,jak to zvládám-co mě dělá radost,těší…
    co mě dává sílu-tak to je jasný,že,psi+příroda,+kamarádky,knížky…,
    mimochodem,říkala jsem jí o tom pátku s váma-ty dárky,návštěva,překvapení a tak,a byla z toho úplně vedle,že to ještě nikdy neslyšela!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    a to si myslím,že ta toho slyší z důvodu povolání dost od lidí-TAKŽE HOLKY JSTE JEDNIČKY,TOHLE NA SVĚTĚ URČITĚ NIKDO JEŠTĚ NIKDY NEUDĚLAL TAKOVOU MEGA RYCHLOU POMOC-JÁ Z TOHO TĚŽÍM DOTED!!!!!!!!!!!!!!!!!
    no,říkala jsem jí,že bych chtěla změnit to aby mě okolí bralo vážně,ale že si myslím,že se v mým věku už moc nezměním,jako vím,že dost věcí musím změnit u sebe já -okolí nezměním
    ale prý to jde,že měla i starší klienty….tož uvidíme
    Martin má dál neschopenku z vycházkama-a su teda zvědavá co mu řeknou v práci….
    já mám dočtenou tu knížku od vás,tu tlustou,
    je to brutální román od Josefa Formánkya o síle k život
    borec -kterýho porodí nějaká ženština,hodí před kostel,kde ho farář pošle své sestře,která se o něj do asi 6 let stará,a dobře a miluje ho,tak jí ho násilím odeberou na udání sousedky,ta sestra faráře se jde ve svatebních šatech utopit,
    dítě v sirotčinci se trápí,proč za ním maminka nejde,neví že maminka už je andílek,v sirotčinci šikana,znásilnění od jeptišky…začne válka,přihlásí se k SS,protože je tam nápis jsme tvoje rodina,tam je 2 měsíce ve výcviku,pak ve válce,pak je chvílu pracovně i v koncentráku,kde se mu podaří pustit na svobodu jednu židovku,do které se zazabouchl před válkou,pochopitelně věci z koncentráku dost drsně popsaný,jako pak se dostane k rusům jako tlumočník,pak po válce ke komunistům,dotáhne to na tajemníka,mezitím se stýká s tou židovkou,pak v podtatě stráví zhruba 20 let jako politický vězen-mučení,mlácení,popravy,samotky ve vězení,to si píše furt s tou židovkou,se kterou se na svobodě i stýká-kdy že je občas za těch 20 let mna svobodě,
    pak se mu povede v 45 letech se dostat do vídně a na svobodu,stane se z něj milionář a no a pak ho jako 84letýho starce najde v chatce na smetišti tento spisovatel,který napíše za 4 roky s ním knížku,mezitím píše něco ten spisovatel,,mimo jiné jak šel pomáhat do zemí zasažených tsunami,taky peklo…
    no na konci ten starý muž umírá,je to vše podle skutečné události
    jako drsný,ale za živýho boha jsem to nemohla přestat číst,jsem se v pondělí ptala Aničky,jestli jí přijde normální dát tohle někomu z depresama,tak říkala,že ona to četla a jí se to líbilo…
    no a že to můžu vyměnit,ale to už jsem byla v půlce,že:D:D:D
    druhá knížka je humorná,su ted v půlce…
    c