Fóra › Ostatní › Ohařský fórum › Odpověď na: Ohařský fórum
PetraK
No jo, někteří lidi prostě neřeší nic – psa vypustí a hotovo. Pak mají psy sražený autem, nebo případně napadený, nebo jejich pes napadne nějakého jiného psa. Prostě nějak zapomínají, že psi nežijí sami za sebe v divočině a že zodpovědní jsme za ně my jako majitelé..
Mně u Sindy informace o tom, jestli ji někdo vůbec v tom hodně raném věku cvičil a jak bohužel chybí, takže vůbec nevím…Jenom to cítím tak, že u ní to není tak, že by nechtěla spolupracovat a muselo se na ní řvát nebo tak něco – ona chce, jenže venku má pořád přepnuto na to, co je silnější než ta vazba na mě a to je zvěř a kočky…takže i když „houknu jako zlej policajt“ někdy se to mine účinkem…nebo trvá dlouho než přepne do jiného módu.
A přesně – čert vem nějakej aport – já prostě jenom potřebuju, abychom spolu byly schopný fungovat tak, aby nám v tom oběma bylo dobře…ale chápu, že právě třeba přes aport vede cesta…
Plnícího dummíka nemám, koukala jsem na něj, ale mám trochu obavu – vzhledem k tomu jak je žravá, aby se nechtěla obsloužit hned sama než to donese..