Fóra › Ostatní › Kecací léto 2021 › Odpověď na: Kecací léto 2021
tak Max dostzal za tisícovku injekci aby si to neolizoal+penicilonovou mast
a že nic vážnýho to není,že to dělá z nudy….
že tak hodinu po namazání má mít náhubek
je jsem teda máti ukazovala nějaký hlavolamy na internetu,
belgičáka malináka-má tam asi tak 4 dřevěný hlavolamy+čmuchací dečku
máti se to líbilo,že by mu jeden nechali udělat
+se dívala na další idea s domácíma hlavolama-ručníky,srulovaný ručníky a tak
s tím,že já jsem jí říkala-a nebudu tu hubu držet a nebudu:-((((
že když rád čmuchá,tak na vycházce bych dělala čuchací čtvereček+doma víc těch hlavolamů-bud z obchodu,jako nějakej náročnější/složitější třeba,nebo domácí hlavolamy
-krabice v ní zmačkaný letáky
-obdélníček na mop s těma cuckama-a mezi to
-srulovaný ručník a do toho to zamotat
-a ručník a udělat mu hodně hrbů nanahnat a do něj…
-já používám s Žerykem čmuchací čtvereček-at namáhá hlavu a né furt nohy
a doma obdélník z mopu+ty zmačkaný noviny v misce
-ale já s něma hodně cvičím tanec+poslušnost a tak-takže hlavolamy dělám jednou za čas-at je nesedřu:-)
ale u psa typu Max-aportovací není,hrací není,cvičení ho nebaví-ale i kdyby ho bavilo,rodiče by s ním stejně necvičily-protože je nebaví ze psem něco dělat,stejně jako to nebavilo mýho rodiče,máti+bráchy a hromadu majitelů psů…
tak myslím,že toto by Maxe zaměstnalo,když nic jinýho-tak by trochu něco dělal-nejen vycházky a lítání po zahradě
jinak mají s Btty míček na pamlsky,tak s tím se zabaví-míček,ze kterýho si musí vykutálat pamlsky
jako říkala jsem máti,že nevím jestli to zabere,ale za zkoušku nic nedá
určitě ho 3-4 hlavolamy zabaví/unaví víc než jeden…a rodiče se u toho nenadřou
jako nevím,jestli si pak díky tomu přestane kousat nohu…
ale prostě POKUD to máti bude dělat-dát víc hlavolamů za sebou-tak si myslím,že když nic jinýho zaměstná/unaví se tím víc
vidím to u svejch psů-když dám za vycházku-kroky,otočky,couvání,packy-jen jako rehabku na prohejbání zad/páteře-cviky na protáhnutí
a když si řeknu-nikam se mi nechce chodit,bude cvičící vycházka a psi mají x různýc tanečních sestav-chůze u levé/pravé nohy-kroky na místě,do boku za chůze,couvání u nohy,přede mnou…,nebo delší cvičení poslušnosti tak o nich doma nevím
taky jsem máti říkala,že je to jejich pes,at si dělá co chce,že…
mimochodem jeho brácha Dan to dělá taky a stejná noha…
-no u Dana se nedivím-výchova žádná,neumí NIC slovy nic,nic se po něm nehce,a mají ho jako tututnunu…
jako neříkám,že jsem jí poradila dobře…ale nic jinýho mě nenapadlo…