Fóra › Ostatní › Ohařský fórum › Odpověď na: Ohařský fórum
Dummíka chlupatýho mám, ještě po Barušce – ne lišku, ale zajíčka tedy. Na liščího jsem koukala na Bracu, ale myslím, že nám zatím stačí tenhle. Na něm jsem ji vlastně ten aport z ruky naučila brát, protože ho chtěla a zajímal jí…Když ho má klasicky sebrat ze země, tak s ním ale „kraví“ – má to kůži, tak to s tím nejdřív trochu zaklepu… takže s tímhle chlupatým trénujeme pořád spíš braní z ruky a „dohledávku“ v bytě už s ním taky udělá a přinese hned. Jinak používám ještě klasickou dřevěnou činku, tu zvedá ze země bez problému a nese – teď jsem na ni ještě koupila návlek z kožešiny, kvůli snadnějšímu přechodu na toho „králičího dummíka“. Doma jí schovávám různý věci – klasický uzel, balonek, hračku nebo právě tu činku nebo králíčka…Všechno spolehlivě přinese a většinou s předsednutím předá..Pak se to snažím dělat i na zahradě, to většinou vydrží chvilku, ale i to považuju za úspěch. Ve volném terénu to taky zkoušíme(st stopkou v ruce samozřejmě) ale k tomu je ještě asi trochu delší cesta.
S pamlskama sebeovládání trénujeme, to mám nějaké cviky od trenéra, doma jí to jde, na zahradě taky….Míčky jsou super nápad – zkusíme..
Já si na začátku nakoupila knížky od Šusty, zaplatila nějaké webináře a pak jsem marně přemýšlela, jak to jako tedy budu dělat – když venku mám psa skoro pořád v distresu a že předvede nějaké žádoucí chování je pramalá šance..:-).
Tobě to nemusím vysvětlovat… A přesně – jsem si říkala, co když to nezvládnu a bude to takhle pořád??? Měla jsem děsné výčitky, jak jsem blbá -kdyby ji dostal někdo jiný, třeba by mu to šlo líp….No máme asi hodně podobné příběhy – jelikož holky budou mít asi hodně společného…Pak jsem si ale říkala, že možná hodně z těch původních zájemců, by ji vrátilo nejspíš zpátky, protože někdy to byl fakt velkej masakr a pořád ještě někdy je..hezký zbytek dne