Odpověď na: Ohařský fórum

Fóra Ostatní Ohařský fórum Odpověď na: Ohařský fórum

PetraK

Eva C.
    to bude ono, očarovala mě :-).
    jo to některý z nich umí a výborně. Bubrdlína byla třeba převeliká čarodějnice 😀

Inu, prostě to tak má být a má to nějakej svůj důvod (což jsem sice v tý dobu nejhorší s Tali asi i podvědomě vnímala, ale nebyla si schopná to víc uvědomit. A i kdyby, stejně by mi to v ten moment bylo k prdu 😀 😀 )

Ano! Jekyll a Hyde jsme říkávali taky. Bylo to jak dva psi v jednom :D. To stejný něco naučit. Hlavně v začátcích tedy. myslím, že tam je to bržděný z několika míst. Jednak plemeno – primárně po staletí vedený k takový tý pevný, až slepý nadrilovaný poslušnosti (inu germán), a pak tak i u předchozích majitelů stejnej přístup při výchově, tudíž žádnej rozvoj inteligence. Nicméně to plemeno v tom hraje roli. Bubi třeba taky nikdo nic neučil, ale měla v sobě velkou ochotu ke spolupráci. Ten germán je v určitým směru moc samostatnej, není taková lidská „násoska“. Hůř se to pak – minimálně v dospělosti, či skorodospělosti – opracovává, když se to nenaučí jako štěně. věřím, že obě holky by fungovaly jinak, kdyby byly u nás i přes to, že v Tali nějaká velká touha po spolupráci není, nevím, jak u vás.Což pro mě u ohaře byl tvrdej náraz do zdi. Radši si bude pracovat sama a na svým.

To je suprrrrrrrrr! že máte z trávy dobrý přivolání, to je takovej základ, na kterým se pak staví dál. Tali byla děsná, opravdu děsná, ty hysterický výlevy byly tak jako místy dost nehezký. Byla schopná uzmítat sebe, mě, zabít nás obě. To, že nemá zájem o zvěř, byla čiročirá a účelová lež. Ječela zmítala se a byla prostě mimo. Jsem ráda, že te´d už to dlooouho nepředvedla, jeden z posledních (doufám!!) záchvěvů byl tuším na dovče v Beskydech – takže tak dva?? roky zpátky, ale bylo snadný ji z toho vyvést, protože už to nebylo v takový intenzitě, to už byl jen čajíček.

Bude to běh na dlouho trať, ale máš výhodu v tom, že začínáš z jiného místa, než my, páč u nás byly jen prázdný ruce a žádnej vztah, ten pes neměl důvod dělat něco jinak.

Umí vystavovat, aspoň trošku, nebo jí to neříká vůbec nic a jde taky okamžitě a natvrdo? chce to upevňovat vystavování, to je základ ovladatelnosti ohařský. já si pomohla holubama. Na tom jsem jí to učila, a ještě jsem spíš než to vystavení po ní chtěla, aby si sedla (ostatně setr, taky vystavuje sezením, od toho se tak jmenuje) Jakmile převedla byť jen náznak vystavení, okamžitě jsem chválila a vedla ji do sedu. je to přeci jen pevnější pozice, než když stojí. Hladit, mluvit klidným hlasem – chválit, a vést psa do klidu. V tuhle chvíli nejásat. Snažit se prokrmovat. Ono to zpočátku nepůjde, tak jí to zkusit „nacpat“ a pracovat se vzdáleností, tam kde si pamlskej ještě- či později – už vezme.