Odpověď na: Kecaci jaro 2021

Fóra Ostatní Kecaci jaro 2021 Odpověď na: Kecaci jaro 2021

MirkaD

Petrs01-jo,jo,to hlídání tašky +odvázání naučit-že se pes nenechá odvázat-to jsou docela těžký cviky-jako když to pes v sobě nemá….
    a zase když to má v sobě dost,tak po tom vystartování a vyjetí naučit to vracení-to je taky dřina-jako třeba Dux vyjel stršně razantně on by fakt dorafal,ten to nebral jako cvik,ten by fakt pokousal,ještě i za hodinu si našel toho kdo mu to bral a šel po něm-nosil furt náhubek,figuranty na to jsem střídala,
    Gero to bral jak cvik-ležel,ležel,pak když to šel někdo vzít tak vyjek-jeko vyběhl vrčel,štěkal-no jenže měl problém se naučit vracet a to je pak nula bodů,že když se navrátí,tak mu ten figurant může sebrat a jít s batohem pryč+je tam těžký to,že je psovod v úkrytu
    a zase,když malý plemeno nebylo aportovací,jako,že v těch pachovkách musel 6 krát donést něco,tak zkoušky taky smůla….
    to obrana většinou ty velký psi bavil a šla všem
    ty zkoušky pro malý mi v té 3 disciplíně přišly těžký…
    no popravdě krom úpravy srsti mě ten knírač vyhovuje
    nevím,co bych si za jiný malý plemeno jinak pořídila
    krom šeltie teda…
    protože jinak z malých plemen-teriéra nechcu-to už je na mě moc hrrrr
    placatý čumáček nechcu kvůli vedrům,
    furt mi na cvičení
    kdybych někdy zase chodila na cvičák….
    ale i bez cvičáku cvičím furt protože mě baví
    tak poprvdě nevím co z malých plemen by se mi na to moje cvičení hodilo
    knírač mi z toho furt vychází….
    cvičit ho baví,nějak se s ním kdysi i dělalo
    když s ním nebudu cvičit,nbo nepůjdu zrobna na velkou vycházku tak barák mi nezbourá…
    spíš jsou ti dnešní knírači oproti dřívějším klidnější/línější
    ale třeba Zuzana Rozová z Roznetu má pracáky
    dělala s něma agility,záchranařinu,stopy,národní řád a má s něma snad milion zkoušek,tak u ní jsou ty vlohy asi dost
    od ní jsme kdysi psa právě chtěla-okový můj vzor práce s kníračem