Odpověď na: Kecaci jaro 2021

Fóra Ostatní Kecaci jaro 2021 Odpověď na: Kecaci jaro 2021

PetraK

Mirko

chápu, že Tě moje reakce mrzí, mě ale mrzí, když někdo po 10! dnech – pardon, pardon, pardon, tohle prostě štěněti udělá a uvažuje o tom, že si pak pořídí další, to se omlouvám, ale tohle nějak neumím. Kdyby opravdu o vižlách věděla, jak píšeš, tak prostě bude vědět, že vižla JE poděs. To jí řekne každej, koho se zeptá. Když jsem si přivezla Ešátora, počítala jsem s tím, že to bude nářez, protože jsem si o vižlách povídala s lidma, co je doma mají, tedy tehdy nejen o vižlách, ale o ohařích obecně, věděla jsem co mě čeká a radši jsem si to krapítek ve svejch předstvách i přibarvila, pro jistotu 😀 Počítala jsem třeba tehdy, že nic nebude tak jako bývalo 😀 a to jsem prosím byla ohaří prvnička. Naprosto všechno jsem příchodu štěněte podřídila. Doma byl v předsíni a kuchyni holobyt, do určitých místností to bylo zařízený tak, že štěndo, dokud se nenaučí venčit, se tam nedostane a tím pádem tam nebudeme moc ani my, protože prostě budeme s tím štěnětem. protože jsme nechtěli štěně v ložnici, spalo se s ním první dny na zemi a hlavně – učila jsem ho spát a odpočívat, protože to opravdu neuměl. Musela jsem ho uspávat jako mimino.

ono barák a byt je taky trochu rozdíl
    ano je, ale já bych se snažila to pořešit. Devítileté dítě může pochopit některé zásady a pravidla, která by se dala nastavit. Nějak se mi nechce věřit tomu, že štěně 24 hodin útočí ve hře na dítě a nic jinýho nemá na práci. Za deset dní zjistili, že to nejde, to je pro mě hodně rychlý. Oni se na štěňátka nebyli před odběrem podívat, aby zjistili, že když mezi ně přijdou, udělá to fcůůůůc a vosum s deseti štěňat se jim pověsí na nohy a bude rvát tkaničky, kalhoty? za štěňatama jsme před odběrem vždycky byli dvakrát. A vždy to podruhé byl frontální útok zrzavejch bojovníků za svobodu, který se nedali z těch nohou nějak smysluplně odstranit. Pokud tam byli, museli už tam nejspíš vidět reakci dítěte, ne?

a kamarádka se chtěla jen poradit/zeptat-jestli by šla sehnat klidnější vižla-nebo jsou všecky stejný?
    tohle by jí přece ale řekla i ta její kamarádka, co má vižly dvě. Tohle totiž řekne každej, kdo má vižlu.

Mně jsi tím neobtěžovala.