Odpověď na: Kecaci jaro 2021

Fóra Ostatní Kecaci jaro 2021 Odpověď na: Kecaci jaro 2021

PetraK

Petrs01
    Nechám ho zatím být, uvidíme.

no jo, ale co když se to tím zhorší? co když ho to bolí? A jak bude vyměšovat?

černej čaj
    tohle je proste nejakej extra divokej silenec

ne, nebyl to nějakej extra divokej šílenec, každý štěně vižly bude takovýhle. z 99%
    Když si pořizuju živýho tvora, musím počítat s tím, že někdy někde budou problémy a budu je muset řešit, přizpůsobit svůj život tomu živýmu tvorovi. Ano pro to štěně je lepší, že šlo obratem jinam, ale rozhodně pro něj není dobře, že musele jít jinam – v tom problémek, v tom jakej to těm zvířatům dělá v duši a pak i leckde v povaze ukrutnej bordel. Teď ho vzali od mámy – když by ta ještě mělo být a už s ním zase pěkně zašíbujeme. Jen proto že já si nechci dělat starosti.

A treba extra divoky stene melo naucit mamu, ze jeji dite proste psa nedava
    to je hezkej, vyloženě člověčí pohled- štěně mělo naučit něco člověka. Ta malá štěněčí dušička, do který se všechny takovýhle věci zapisujou… … To ne, to není můj pohled. Co si mezi sebou děláme my lidi, to ať si klidně děláme a učíme se jeden od druhýho. Leč nevinný tvory do toho netahejme.

ze za kzdou cemu musim stresovat dite

a štěně za každou cenu můžeme stresovat? myslíš, že to je pro něj cajk? Z jeho pohledu ztratilo mámu, sourozence, svou smečku, te´d čerstvě a hned mu to zase uděláme znovu… však ono si nestěžuje přece, tak se nestresuje…. že se pak třeba bude někdy chovat nestadardně v něčem, to už v tomhle kroku nikdo souvislost hledat nebude.

MOje rozhodnutí, moje odpovědnost.

ne kazdej chce 100% svyho zivota podridit psovi s povahou kterou nechtel
    ale kruci čajdo…. já jsem rozhodl že chci psa, tak musím vždy nést důsledky se vším všudy. Pokud potřebuju nějakej stadnard, tak si ho kuwa nemám pořizovat, pes je pes, 100000000000x se stane , že mi nebude vyhovovat. Musím přece počítat s tím, že všechno nebude na růžovým obláčku a budu muset něco řešit. U myslivců kritizujeme přístup – nesloužíš, tak padej a u běžných lidí to je jinak? Kdyby ten pes byl agresor a vyjížděl, ale je to probohaživýho štěně, vyroste z toho. když si dám tu práci a pořádně ho vyřádím, upustím mu páru, nebude takhle až tak magořit. Hraní a učení se ho zabaví dostatečně. Ale nic, to prostě není moje cesta. Kdyby nebyla, tak už není ani ten pošuk flekatej, kdybych na to nahlížela takhle.

Trapit sebe psa i dite 12 let, na tk kazdej proste nema.

znvou opakuju, že to je štěně, který z tohodle bláznění vyroste, takže žádný trápení se 12 let 😀 a pokud mu teď dám dostatek svýho času, nebude mít ani tolik prostoru na typický vižlí magoření. Ta vižla, kterou si chce pořídit po roce bude stejnej magor, pokud to nebude nemocnej jedinec. V tom je ten fór. A většina štěňat i jiných plemen, bude prostě řádit jako čert. To zdravý štěňátka dělávaj a očekávala bych, že to člověk, kterej už někdy v majetku psa – zvláště pak ohaře – bude vědět.

• Odpověď byla upravena před 4 roky uživatelem PetraK.