Odpověď na: Kecaci jaro 2021

Fóra Ostatní Kecaci jaro 2021 Odpověď na: Kecaci jaro 2021

cernej caj

PetraK
    Ja to myslim tak, ze pokud se mi proste dite boji a na gausovce mam psa z jejiho konce z divokych vajec kdy 60% stenat bude na gausovce uprostred a nornamle divokych a tohle je proste nejakej extra divokej silenec, tak nevim proc si udelat peklo na dalsich 12 let. Je mbohem dospelejsi priznat a dat pryc hned nez znicit 12 let vsem zucastenym.

Ja sem taky dala pryc po 3 mesicich kocku z utulku a udelala bych to znova. Ta kocka dostala dalsi sanci a nekdo ji dal milujici domov, u me by to bylo prisernych 10 – 15 let a jo, asi to pro ni byl stres ale uz je zapomenutej a ted se ma lip. co je dospelyho na tom trapit dite i psa protoze mi vyslo nejaky extra divoky stene a proste sem podcenila vyber vuci nepsimu diteti, ale ma.za to trpet ten pes celej zivot? Nebo dostat sanci na vhodnejsi prostredi?

Nebo utratit nemocny zvire… taky sme nechali utratit tima protoze byl nemocnej a pokazdy se za to postavim.

Ja to proste vidim jinak. My nejsme otroci spatnych rozhodnuti. Za kazdy rozhodnuti proste i tak neseme nasledky, bolest na dusi, ale uci nas to priste se zachovat jinak. A treba extra divoky stene melo naucit mamu, ze jeji dite proste psa nedava a ze se musi rozhodnout jinak, nema prece vyustit v to ze za kzdou cemu musim stresovat dite a prohlubovat mu strach pokud to stene nesedne… a vsichni vime.jak se na anse vykodleny stenatko kazdej tesi a udelat takovyhle rozhodnuti mnohdy muze byt mnohem dospelejsi nez to nejak pytlikovat a pak resit rocniho psa a dite napr. S totalni fobii a strachem chodit domu, treba…

Ja proste nemam na tohle nazor jako vy ze zvire je buh a musim vsechno na svete ja podridit zvireti, kdyz ne vzdy ta volba je spravna prave pro to zvire. myslim, ze pro to zvire je naopak spravny rozhodnuti ze ho vratila ted hned, kdyz se nestihlo nafixovat a coby dup pofrci do novyho domova…

Zvire by nemelo byt rukojmi spatnyho rozhodnuti nebo clovek rukojmi toho ze ma povahove extrem kdyz chtel prumer.