Fóra › Ostatní › Kecaci jaro 2021 › Odpověď na: Kecaci jaro 2021
Milena
a zdají se mi pokrytecký.
církev sama o sobě určitě. Nemyslím všichni kněží jako takový, ale církev jako instituci. Poznala jsem vzdáleně třeba opata břevnovského kláštera a přijde mi jako skvělej člověk, kterej ty svoje věřící vede, má je rád a učí je. Moje bývalá kolegyně tam chodila se svým přítelem na takový to předmanželský „školení“ a to co mi vyprávěla se mi hrozně líbilo. V podstatě velmi moudrá předmanželská poradna, rady a doporučení, který by se měli dávat všem. Ne o víře, ale o společným životě. Bylo by to na dlouhý vyprávění. On vydal i takovou malou knížečku a taky se mi to líbí. Malá a moudrá je ta knížečka. Schází se se svýma věřícíma i mimo kostel, třeba v hospodě a podle vyprávění je fajn, vtipnej a moudrej.
Já jsem třeba vždycky říkala, že to je falešný, člověk něco udělá,přijde se vyzpovídat, tam dostane 3x votčenáš a má vystráno. Jenže, pokud ten kněz je opravdu kněz a moudrej člověk, tak to takhle jednoduše úplně není, protože on to s tím člověkem má i probrat, ukázat mu, co bylo špatně a tak.
Maya
1900 let je jen o moci a ovladani lidi
máma vždycky říkala, že církev je stejná kuwa jako komundírové. A je to škoda ale, protože prostě já díky hovorům s kolegyní, která věřící byla a je pochopila, že víra opravdu může v těžkých chvílích pomáhat. A je smutný, když se toho v podstatě zneužívá.