Fóra › Ostatní › Kecaci jaro 2021 › Odpověď na: Kecaci jaro 2021
Mirko, když potřebuju s takovým psem manipulovat, dám náhubek a manipuluju. Přitom mu v klidu říkám co dělám a proč, hladím ho (pokud to má rád). Blbě se to popisuje, ne uklidňovací „stane se něco strašného, ale nebóóój, já se taky nebojím!“, ale informační „hele, máš na břiše stehy, musej se stříhnout a žádnej veterinář tohle bez uspání neudělá. Tak si tady pěkně vyval pupíka, já ti ho pomazlím, to se nám to krásně hojí a teď uděláme stříh a jeden steh je pryč, ty jsi ale šikovný“. Nechám ho vydechnout (sebe taky) a za stálého mazlení odstříhnu všechny. A mám na to třeba hodinu a když to nepůjde, tak za půl dne udělám další pokus a zas v klidu. A když to neustojí a vylítne, tak má náhubek a já to můžu zkusit zahrát do autu. Ty stehy jsme tehdy dali bez vylítnutí…
Takže Žerykovi rovnou nasaď náhubek, stříhej a přitom mu povídej jak je šikovný a jaký bude krásný a jestli to má rád, tak mu to prolož mazlením nebo vždycky po chvíli dej ňamku. A až dostříháš, tak si s ním pohrej s hračkou, když to má tak rád a může u toho upustit páru. U té TV – když seš z toho nervní ty, jak nemá být on? Tak mu dej taky koš a občas se ho dotkni úmyslně, ale tak aby to pro něj vyznělo dobře, promluv s ním… Obecně je dobře si jej k sobě brát – zase, vem si to co psala Wami – má psa, který žere jiné, ale i ten potřebuje spát v noci s ní, jinak je nešťastnej – tak ji má s košíkem a fungujou.