Fóra › Ostatní › Kecaci jaro 2021 › Odpověď na: Kecaci jaro 2021
Petrs01-ale jo,to s tím zavrčením,v normáůních knížkách to nenajdeš,ale v knížkách od Ivo Echlera-problémové chování psů-ten jeho úúúplně první díl,pak bud já nebo pes!
a znova problémové chování psů ale předělaný ,o nový další věci+zdůrazněny,že nikdy nejít do agresivního psa silou!
když měl agresivní psi na výcvik,tak si před jejich kotcem četl,a zakýkoliv zavrčení,vylítnutí přišlo kus masa přes plot a pochvala-prostě aby věděl-zavrčím,nic se neděje,nic se mi nestane
nechci ted z Ivo Eichlera dělat nějakýho guru svýho nedotknutelnýho
jenže v té jeho knížce to napsaný je+dost věcí od něj mi pomohli,protože to prostě nebyla knížka o tom-mám 2měsíční štěně a jak ho naučit-sednilehni,přivolání,aport+metody
ale mám xletýho psa,kterej dělá to a to a co s tím?
neříkám,že souhlasím ze všema jeho metodama-hodně věcí cvičí mechanicky+pamlsky-prostě nasadí koš-a sedni,lehni,chůzi u nohy a tak-jako posadí rukou,položí
+podle videí-hodně povely opakuje-lehni,lehni,lehni,ke,mě,ke mě,ke mě
na mě osobně dost nedůslednej…
já si na důslednost potrpím,dost jsem na tom u lidí na cvičáku bazírovala+u svých psů:Djsem byla za dost přísnou
-takže ano mě některý jeho rady pomohli
a jo taky jsem si třeba u Betty přišla na to,že nemůžu fenu,která po každým dotyku-sedni,lehni,obraty,přiřazení,se vyvalí na záda,břicho nahoru a neudělám s ní NIC,JEŠTĚ SI OKOLÍ MUSÍ MYSLET,ŽE S NÍ MYDLÍM O ZEM…
tak Betty byly úplně první pes která se naprosto všecko učila za pamlsek navádění a nikdy jsem na ni rukou nesáhla,tak zrovna v tomto by mě jeho videa taky nepomohli,že…
taky knížka od Ladislava Macha dobrý+jeho rady…,
ale pochopitelně nemá tvoje zkušenosti,a nevím,jestli mám psí gen?
takže tato odpověd nebyla,že se s tebou chci dohadovat,odporovat!:-)))
jen,že v některých knížkách to najít jde,ale nejsou to knížky o základním výcviku výchově….
a stejně máš setrvale můj obdiv!
prosím tě-můžu se ještě teda ted naprosto debiilně zeptat-to ses ho nikdy nebála?
já bych se totiž bála….