Fóra › Ostatní › Kecaci jaro 2021 › Odpověď na: Kecaci jaro 2021
Petrs01-aha,tak to jo
a můžu se ještě zepat,proč jsi se rozhodla Vaška nic neučit?
já třeba razím názor,že každej pes by měl umět pár základních věcí
trochu chůze u nohy,čekej,přivolání,fuj
to všecko ostatní,když není tak je to fuk
můj tatka psy nevychovávalnecvičil,nic si o nich nikdy nic nečetl-to stejní Šebesti-rodiče Martina
ale Dux-tatkův pes byl odmala cvičenej-napřed já,pak kamoška,v desti měsíccích s ním udělala ZOP,pak s ním skončila cvičila jsem zase já+výchova
Dux byl šílenej aportér a strašně temperamentní,bavilo ho všecko-aporty,stopy,obrany,poslušnost,tanec,xhodinový vycházuky….
no,já mu dávala vyžití v podobě cvičáků,psích kámošů,cvičení,s tatkem měl vycházky-kde si tatka vystačil s -fuj,pocem,a stůj
Žeryka tatka zdědil po bráchovi,Žeryk neuměl nic,Ttka nepouštěl z vodítka,jen mu házel doma hračku,přetahoval se s ním+vycházky,výchova,výcvik nula
pak ho z vodátka pouštěl,ale když ho chtěl uvázat řekl stůj-a došel si k němu a uvázal ho
-u Žeryka mě hooodně pomohlo pravidelný cvičení+učení+zabavení hlavy
i když jak jsem párkrát psala-přijde mi trochu blbej -dlouho se učí,a pokud ty věci sním často neprodvičuju,tak jako by si nemohl vzpomenout,nemyslím teda sedni,lehni,chůzi u nohy,ale věci z tance a tak…
-zajimalo by mě tvoje vysvětlení,proč Vaška nic neučit,případně,jak se to vlastně pozná?
jinak psi rodičů taky-výchova nic,cvičím s něma jen já,s tím,že Betty to vyžaduje a moc ji tobaví-tý jo taky už ji bude 13 let
Maxík je ospalec,lenoch,s tím cvičím jen občas a chvilku a hlvně proto aby to nezapoměl,protože jí t ze čtyřma psama je prostě jednodušší,když si všichni umí na povel lehnout,sednout a jít u nohy a čekej…
netahá každej jinama po ledě za nima nejedu….
jak poznat kterýho psa učit kterýho ne?
že je to vůbec nebaví třeba?nebo?……
nebo jim to vůůůbec nejde…nebo…fakt nevím
asi jsem měla vždycky psi,který to bavilo,baví,
a nevím,jestli bych to poznala
jestli se ti můj dotaz zdá divnej-tak se neumím srozumitelně vyjadřovat…..
ehm,ale to už asi víš….