Odpověď na: Recepty – masíčkový

Fóra Ostatní Recepty – masíčkový Odpověď na: Recepty – masíčkový

PetraK

Tak jak jsem slíbila, přicházím s nabídkou kvalitního…. žrádla 😀 😀

Bacha – je to čirá Babicovnina, kterou jsem vymyslela na místě a vlastní hlavou, takže je to všechno střílený od boku

Potřebujete:

* kuřecí stehna – libovolný počet, podle strávníků – já měla tuším tři
    * pytlík kysanýho zelí – dáte tolik, kolik máte rádi
    * plechovku fazolí (asi jedno jaký, jestli čistě jen v nálevu, nebo v tomatě, já měla nějaký takový napůl 😀 )
    *velkej kelímek kysanky – množství opět dle chuti a vlastního odhadu
    *špíček – já měla takovej ten měkkej, máslovej a úplně jsem s ním nešetřila
    *půlka citronu
    *cibule velká
    *sůl, pepř, papriku, oregano
    *olej

Kuřecí haxny jsem s nějakým malým předstihem – ani nebyly ešče rozmrzlý 😀 posypala solí, bujaře pepřem, paprikou, oregánem, pokapala citronovou šťávou, polila trochou oleje a šécko to vmatlala do těch stehen a nechala to polehávat v misce od remosky. Pak jsem se k tomu po čase vrátila, nakladla na to plátky toho špeku, něco špeku jsem hodila i přímo pod ty stehna, poté zasypala velmi nahrubo pokrájenou cibulí – byla fakt veliká, spíš jsem ji nasekala, byly to velký kusy, malinkatě podlila /možno vodou, vývarem, co máme/, aby to nestartovalo nasucho. Zaklapla víko remosky a snažte se stehýnka. Jednou jsem topodlila vývarem (zase nemusí být, stačí voda) .Když byly stehna pěkně hotový přendala jsem je na chvíli na talíř, na dno remosky vkydla zéli, vrátila stehýnka a dovádějte chvíli spolu. Pak jsem stehna obrala a vkydla k tomu všemu tu plechajdu fazolí, zas nechala chvíli dovádět a naposled jsem tam vmíchala bohatě tý kysanky a dle chuti dosolila, prohřála a ………..výborný to bylo. S rejžou dokonalý, s těstovinama taky. Když to teď píšu, klííídně by do toho pasovala i pokrájena klobása!! Byla toho plná remoska a je to fakt super. Člověk u toho nestojí jak blb, vyrobí se to samo. Doporučujeme dva ze dvou 😀