Fóra › Veterina – zdraví i nemoci › Přípravek pro nerváčky a bojínky › Odpověď na: Přípravek pro nerváčky a bojínky
EDIT PO ROCE
Jelikoz se tu zrovna prohani nejakej Klaus a podle toho, jak funi, si zase nevzal rousku, napadlo me sepsat zkusenosti s Calmingem po roce. Taakze:
JE TO ZAZRAK, FUNGA TO. Sama pozitiva. 🙂
Aspon na Trolitko pacholitko. Za lonskej rok sezral jedno baleni = 30 tablet, neb tech vichric bylo pomerne hodne. Jak jsem psala vyse, ze zacatku jsem mu davala 2-3 tablety. To uz neni vubec potreba, staci mu preventivne v pripade vysoky krize soupnout jednu bobuli. Druhej pytlik Calmingu jsem nacinala nekdy v prosinci. Spotreba tablet velmi klesla, nastesti ma pripravek dlouhou expiraci.
Jak to Troldu zmenilo?
Nebojim se rict, ze k nepoznani. Ano, sice je to stale stejny, mirne labilni pruhatec, ale nepotyka se s panikou, stresem a hruzou pri deletrvajicich vichricich. Cukne uchem, kdyz se poryv opre do baraku a oken. Prijde mi zatapickovat nohou na nart, sdelim mu, ze ano, vim, fouka to tam. Haji udelej. Haji udela a usne. 🙂 Ted zrovna sleduje velmi silnej vitr ze zaprazi, prisel mi o nem rict. Staci pohlazeni (zadny konejseni) a je ok. BEZ bobule. Calming ho skutecne v tehle situacich zklidnil, povedlo se prerusit zacykleni. Pochopil, ze se neni ceho bat. Nebo nevim, jestli pochopil – ale diky Calmingu se s danyma situacema spis dovedl vyrovnat. At ho nepolidstuju.
Calming jsem mu dala i na Silvestra, preventivne. Petard a ohnostroju se neboji, nemel na ne reakce jako na orkany. Ale steka na to rok od roku vic, neni uplne v pohode, mohlo by se to u nej zase nekam pretocit. Tak jsem vloni prvne zkusila bobuli ho zklidnit. A on opravdu rozvinul svuj klid. 🙂 Jo, prdy tesne za barakem registroval, ale ujecenej a reaktivni byl mnohem mene.
Znamymu jsem doporucila Calming pro NO starsi fenu, ktera leta pry travila Silvestra v koupelne. Takze ta uz mela vzitou nejakou horsi reakci na ohnostroje a pry se boji i bourek (hromu – bourky naopak Troldika nechavaji klidnym a kochame se spolecne nebeskym divadlem). Nadsene mi posleze reportoval, ze prvne v zivote fena byla v pohode a byla schopna existovat i mimo onu mistnost.
Takze to funga zrejme i na strachy letama zazity, petardovy.
Za sebe muzu Alavis Calming opravdu doporucit vsem, kdo se potykaji s nejakym „bubakem“ u psa. At jde o petardy, bourky, vichrice, myslim, ze i cestu v aute, domaci separacku nebo navstevu veteriny by to mohlo hodne poresit u nervaku.
Troldik vrele doporucuje. 🙂