Odpověď na: Kecaci Zima 2020 :)

Fóra Ostatní Kecaci Zima 2020 :) Odpověď na: Kecaci Zima 2020 :)

MirkaD

Fifi-ten pes byl ve vteině u nás-tam v tuchvíli už na Dafi nefungovalo nic,protože já ji držela za obojek u sebe a druhou rukou odchytávala psa-a Dafi ječela,jak kdyby ju vraždil-tam bych ju spacifikovala dvouma rukama,ale né jednou,když k ní čuchal pes,kterýho sem chytala za postroj
    Žeryk-jo chvílku kvůli klackům-on jak je přinášecí,tak vycházka v lese vypadá tak,že Žeryk si najde obr velkej těžkej klacek,ten si nocí,po několoka metrech se s ním zastavuje,háže si ho nad hlavu,za krk-říkám,že dělá kung-fu,pak přiběhne za mnouz,jde kus přede mnou,zase se zastaví,háže si ho nad hlavumza hlavu,okusuje si kůru,a pak zas doběhne-no a já po nějaké době ho dám chvílu na vodítko-třeba jen 2 minuty,a nebo už mu dám náhubek,že už si vyhrál,stačí,a ted si půjde s náma a bude dělat psa-běhat si,čuchat si a venčit se
    no a s náhubkem dlouho nechodil,a jeho vášen pro klacky se lehce vystupnovala-že,když jsem ho zavolala,tak došel a zase si chtěl jít odbíhat za klackem,což sem většinou pak zatrhla-že už stačí,ono taky to jeho lítání s těžkýma dlouhýma klackam je u Dafi u oči-párkrát ji tím klackem bacil,a ona je z něj pak nervní,a u nás o kotníky,takže když s ním jdu sama,tak klacek mám hraní chvílu at se chvílu vyblbne,pak jde už chvílu na vodítko,at se uklidní a pak se snažím,aby už šel bez klacku
    na konci vycházky zaházím míček,nebo párkrát hledj ztratil,nebo mu házím chvílu na zahradě po vycházce-u něj je blbý,že když člověk nejde méně častou trasu,tak jinak chodí furt u mě,nebo za mnou,takže se vlastně moc nevyběhá
    on to teda tak měl vždycky,běhal na začátku vycházky a zbytek odchodil na volno bez povelu u nohy,nebo za mnou,málokdy si prostě běhal po polnačkách a čmuchal,v lese si běhal a čuchal stopy ,ale třeba po polnačkách tak prostě má nejčastější věta na vycházce je-běž dopředu
    třeba ted odpo,jak jsme šli kousek,tak šel bud na volno u nohy,jak se vyvenčil,nebo pár kroků za nohama,takže já pod nohama kluzko,a ohlížela jsem se kde je Žeryk,po 2 ohlídnutích,jsenm ho dala na vodítko,protože jsem potřebovala čučet pod nohy a ne za sebe a vedle sebe,Dafi si na vycházce k rom začátku k lípě a k hájence do kopce kde se táhne vzadu,tak jde na vodítku,
    pak ju pouštím a to už si běhá tak 30kroků od mě se zastavuje a ohlíží,případně sama vrací,běhá si klusem-po rovině,z kopce i do kopce pak:Dkdyž má za sebou ten první začátkový kopec
    no prostě,když chci aby se na vycházce fakt vyběhali tak se musím spíš snažit já,oni by si vytačily s krokem a s klusem,a to ještě ze začátku s krokem za mnou-Žeryk s krokem u nohy po chvilce venčení a proběhnutí