Fóra › Ostatní › Podzimní fórum :-) › Odpověď na: Podzimní fórum :-)
u nás včera padala jakási mlha-ale tak ráno vycházka v lese-tap,pac na pařezu-dělám to vždycky na takovým jednom velikým,že je Dafi v úrovni pasu-at se nezohybám,pak na jiným pařezu Dafi sedni lehni vstan+otočky-a v pohodě
a Žeryk sedni lehni,vstan-a ten teda z toho byl psycho-vystresovanej-kdybych měla jen Dafču myslela bych si,že hormada cviků brnkačka pro psa,ale to co je pro ni brnkačka-všcko to přinášení vodítek,kapesníčků,náhubků,klíčů,mobilů,je pro Žeryka nad psí úkol-za 5let zvládl jen vodítko a kapesníčky,a ze všech novejch úkolů je -jako na tom pařezu je psycho-do otoček jsem se s ním ani nepouštěla…on je prostě z hodně věcí vynervovanej,furt tak nějak v křeči
skočila jsem s Dafi na drápky ke kamošce,k večeru jsme daly vycházku kousek k lípě+obíhačky stromů
Martin dopo dělal polívku,špagety a koláč merunkový+pudink+umýval nádobí furt-myčku jinak dělám doma já-on vaří já myju
no a já se akorát večer donutila k úklidu+vyprat
jinak jsemn se vzdělávala rozhovorama v rádiu-o panické poruše
s Lucií Výbornou a chlápkem co o tom napsal knížku a natočil seriál
+další rozhovory a už mi dochází knížky na čtení
Fifi-Martin chce dělat práci co ho bude bavit,a chce dělat,a někde stát a postávat jako ostraha,vrátnej by ho nebavilo,tak chce začít hledat ve fabrikách
Denny-chceš říct,že i když té holce od vás není dobře tak je v práci?
jinak dneska se mi podařil zázrak-bud mám dobře vycvičeneou fenu-a nebo si nevšimla psa….
jsem s něma šla ke křížku a zpět,a na konci před sejitím dolů že si pocvičím,at su dýl venku a zabavím jim hlavy-tak Žeryk má sedni čekej
a cvičím s Dafi-otočky,kroky,couvání,obíhačky
no a pak má sedni Dafi ,cvjičím s Žerykem,to stejný,a když su na konci cvičení a kus od ní dokunčuji otočky za chúze tak ze zatáčky vybíhá bežec s border teriérem-na volno a za stálýho k noze,k noze,k noze běží kolem mě směrem k Daafi,která tam má sedi čekej,chlap nezastavuje,nic,běží dál-od mě k ní
a furt k noze,k noze,k noze
tak já chytnu Žeryka a řvu na Dafi ke mě,ke mě-pochopitelně,že jednou rukou vytahuju pamlsek,Dafi vylítne a běží ke mě a těsně míjí toho psa,v běhu na něho párkrát štěkne a doběhne,sedá dostane pamlsek,v tom jí dojde,že kolem běžel cizí pes,nebo nevím co si myslí a začne se zvedat a štěkat,no zaházím hračku cestou dolů kolem stromů přidám obíhačky strom,na zahradě pocvičím rychle s Betty a Maxem,na dvoře prokecám 20minur s máti-su debil,sem měla dát psi dom:-(
Dafi zas zebou nožky,tak je zabalená
a já se vzpamatovávám z faktu,že jsem mou uštěkanou ženskou přivolala,když kolem ní běžel chlápek ze psem-to by mě nikdy nenapadlo!!!!!
protože vždycky,když vidím nějakýho psa,dávám si ju k noze,nenechávám na volno-na seznámení na očichání,vždy pouštím,kde psy nevidím,jinak uvazuju
když míjíme běžce má chůzi u nohy,nebo čekej
no úspěchu u přivolání -jednak dělám hodně přivolání na proběhnutí-s kpečka a tak,a jednak moc dobrý pamlsky králičí sušený maso-za piškotkem by se třeba nepřetrhla:D