Zde slíbený křemeňáčkový recepís

Velmi úsporný, velmi rychlý a nese název:

Dnešní křemeňák, fčerejší špecle, vajíčko od sousedů, domácí sádlo a vlastnoručně vypěstovaná cibule. Jo a šplíchanec mlíka-koupenýho teda. 

Na to jak je to chudý a rychlý, je to moc dobrý.

Vezmete kaserólek, rozehřejete v něm kousek domácího sádla, na něm opečete cibulku. Pěkně dozlatova. Mezitím si nakrájíte toho očištěnýho pana Křemeňáčka, přihodíte k cibulce a nějakou dobu to tam trápíte. Já dělávám houby tak 20 minut. Po čas těch dvaceti minut máte téměř volný ruce a můžete dělat cokoliv- třeba se přetahovat s čoklema o plyšáky, dát si cígo, vypít skleničku něčeho dobrýho, sežrat kus čekulády /ale jen kousek, abyste pak večeřeli/ a jiný zlotřilosti. Občas pouze zamícháte houbou a cibulí. Posléze tam rozklepnete vajíčko a hnedle než se začne dělat cmrndnete krapítek mlíka, ne moc, jen trošek. Rozšmrdláte vejce, necháte chvílinku, ať si vejce zadování a ……..máte hotovo. Nebo skorem hotovo. Vezemete ty špecle co zbyly. Komu nezbyly špecle, uvaří si v mezičase, co na plotně dovádí ten křemeňák třebas špecle čerstvý, nebo prostě těstoviny- nejlíp teda za mě špagáty. No a smícháte to dohromady. Včerejší špecle necháte chvilinku prohřát, dnešní špecle prostě smícháte a vijolá! Podáváte.

Kdybych neměla tak malou hubu, voblizuju se až za ušima. Bylo to výborný a bylo to zadááármooo. Výhoda vesnice –  od sousedů vejce, cibuli si sami vyrobíte, stejně jako to sádlo a křemeňák je taky zadáčo, dobrý ne?

Tak jestli to zkusíte, pak dobrou chuť.

4 komentáře u „Zde slíbený křemeňáčkový recepís

  1. Špecle milujuuu 🙂
    A Francezko je u vás na chalupě měl snad poprvé v jeho (krátkém) životě a taky si čvachtal.
    Kdybych neměla tak malou hubu
    a tohle mám jako komentovat?!
    Jako ehm, kdybys měla malou hubu, tak nelítáš ve výtahu 🙂

    1. Špecle jsou výborný, zasytí to mnohem víc, než obyč těstoviny. A s houbama – třeba i hříbky na slanině se smetanou, jsou výborný. Nebo třeba kdo má rád pórek- velmi rychlý recepís – pórek potrápit na základu z cibule a oleje, pak tam přihodit konzervu tuňáka, potrápit, vkydnout vejce, rozšmrdlat a vmíchat do špeclí. Mňáám

      Jak to že Francézsko nezná špecle?????? To je výraznej nedostatek ve zdělání!

      Jak jako, že nemám malou hubu? celá sem malá, proto se mnou ten buřt cikánskej mohnul taky mrsknout do toho výtahu, vzteklina jeden. 😀

  2. Francézsko nezná špecle
    to voni na Sicílii neznaj no :-DD

    eee nemám ráda teplýho tučňáka, ale ehm umím si představiti
    sušený rajčata, česnek, bylinky, špecle, oliváč….mňám 🙂

    1. Francézko je kuchařsky zanedbanej ! 😀

      Jo ten tuňák může někomu vadit, ale je v podstatě buřtik, čím to člověk vyfutruje. Klidně by tam mohnul hodit hříbka, nebo tak něco.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..